Eeklo, LDC Zonneheem
30 mrt
14.00u

Praatcafé Eeklo : Voeding en Kanker

Georganiseerd door

Wat velen niet weten is dat voeding van grote invloed is op het ontstaan van kanker. In deze voordracht staat Dr. Ir. De Maerteleire stil bij de risicofactoren verbonden aan voeding. Waarop moeten we letten om het risico op kanker te minimaliseren? Zijn er ook beschermende componenten in de voeding aanwezig? Wat kunnen we doen om kanker zover mogelijk van ons af te houden? Voeding kan kanker zelf niet genezen en is dusgeen therapie op zich, maar het kan een behandeling wel ondersteunen. Bij kanker maken we een onderscheid tussen “gezonde” en “goede” voeding. Mensen die goed gevoed zijn, verdragen de behandeling doorgaans beter dan verzwakte patiënten.

Eric De Maerteleire studeerde af als bio-ingenieur aan de Faculteit van de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen. Hij is hoofd van het Stadslaboratorium van Gent en lid van de Hoge Gezondheidsraad van België

Een praatcafé is een activiteit voor mensen met kanker en hun partner/familie waarop een deskundige een lezing komt geven over een bepaald onderwerp.
Naast informatie verspreiden, is op een praatcafé telkens ook veel tijd voorzien voor contact tussen lotgenoten.
Er is ook steeds een zorgvrijwilliger van Kom op tegen Kanker aanwezig ter ondersteuning.

Inschrijven

Organisatie: LDC Zonneheem
E-mailadres: zonneheem@eeklo.be
Telefoon: 09 377 02 46

Adres

LDC Zonneheem

Schietspoelstraat 9, 9900 Eeklo
Bekijk in Google maps