Eeklo, Lokaal Dienstencentrum Zonneheem
25 jan
14.00u

Praatcafé Eeklo : geheugen- en concentratiestoornissen bij kanker

Georganiseerd door

Het menselijke brein wordt vaak vergeleken met een supercomputer. Maar wat gebeurt er met deze “supercomputer” nadat er een strijd tegen kanker plaatsgreep? We staan stil bij wat er gezegd wordt over cognitieve beperkingen na kanker, en belichten meer specifiek de geheugen-, aandachts- en concentratiefuncties. We bespreken onder meer verschillende soorten aandacht, geheugen … en proberen van daaruit ook enkele hanteringstips mee te geven. Geheugen- of concentratieproblemen zijn een vaak voorkomend probleem na kanker(behandeling).

Onco-psychologe Sabine Mulier van AZ Alma Eeklo geeft uitleg en praktische tips om hier zo goed mogelijk mee om te gaan in het dagelijks leven. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen of ervaringen uit te wisselen.

Het praatcafé Eeklo is bedoeld voor mensen met/na kanker en hun naasten.
Na de infosessie en tijdens de pauze is er volop gelegenheid voor ontmoeting met lotgenoten. Een ideale gelegenheid om even van gedachten te wisselen, een leuke babbel, gezelligheid...

Er zijn ook vrijwilligers van Kom op tegen Kanker aanwezig. U kunt bij hen terecht voor info of voor een luisterend oor.

Inschrijven

Organisatie: Lokaal Dienstencentrum Zonneheem
E-mailadres: zonneheem@eeklo.be
Telefoon: 09 377 02 46

Adres

Lokaal Dienstencentrum Zonneheem

Schietspoelstraat 9, 9900 Eeklo
Bekijk in Google maps