Gent, Novotel Centrum Gent
19 mei
14.00u

Ontmoetingsnamiddag: Hoe verder leven met een melanoom, een ziekte die de dood dichterbij brengt?

Georganiseerd door

Elke mens weet dat hij zal sterven. Tijdens zijn leven moet hij een manier van omgaan vinden met deze realiteit, al kan hij de gedachte eraan gewoonlijk op de achtergrond houden. Wie de boodschap krijgt dat hij een melanoom heeft, wordt scherp geconfronteerd met de dood. Toch moet hij een weg vinden om elke dag verder te gaan met het besef van zijn ziekte die kan leiden tot de dood. 

Henk Vandaele, verpleegkundige en filosoof, wil samen met ons op zoek gaan naar wegen om deze onmogelijke vraag leefbaar te houden. De directe confrontatie van een melanoom patiënt met zijn sterfelijkheid doorbreekt de evidentie van zijn leven. Niets is nog als voorheen. Henk probeert samen met ons te zoeken naar een manier om te leven met die confrontatie. Is er nog troost te vinden?  Misschien zet de ziekte ons op weg naar wie we echt zijn. Misschien groeit uit de bijzondere en bijna onmogelijke situatie van de melanoom patiënt betekenis voor de anderen.

Henk Vandaele studeerde te Kortrijk, Gent en Heidelberg. Hij is werkzaam als filosoof in verschillende zorgorganisaties. Daarnaast is hij lector filosofie, sociale filosofie en ethiek aan de Hogeschool VIVES, aan het departement verpleegkunde en sociaal-agogisch werk. Hij is ook hoofdredacteur van het filosofisch tijdschrift De uil van Minerva.

Programma
Vanaf 13u30 ontvangst deelnemers (koffie, frisdranken)
14u00 uiteenzetting door Henk Vandaele
15u00 Break (koffie, frisdranken, gebakje)
15u20 Rondetafel gesprekken en praatcafé
16u30 afsluiting

Locatie: Novotel hotel, Goudenleeuwplein 5, 9000 Gent (centrum)

Inschrijven bij voorkeur door het invullen van inschrijvingsformulier op de website www.melanoompunt.be

Jij bepaalt mee de inhoud van de uiteenzetting!
In het inschrijfformulier krijg je de kans om vragen over omgaan met sterfelijkheid te stellen. Deze vragen worden dan doorgespeeld aan Henk Vandaele die zo zijn uiteenzetting kan aanpassen op basis van je vragen.

Last minute aanmeldingen via e-mail: info@melanoompunt.be, via onze besloten facebook pagina 'Melanoompunt', of telefonisch op 0491 745606

Inschrijven

Bij: Lieve Lijnen
Organisatie: Melanoompunt
Telefoon: 0491 745606

Adres

Novotel Centrum Gent

Goudenleeuwplein 5, 9000 Gent
Bekijk in Google maps