Online, via Microsoft Teams
27 mei
14.00u

Online praatcafé: 'Omgaan met verlies bij kanker'

Georganiseerd door

Omdat heel wat praatcafés en koffiemomenten niet kunnen doorgaan wegens de coronamaatregelen, organiseert Kom op tegen Kanker een digitaal aanbod, met maandelijks een webinar (online praatcafé) met een interessant thema voor kankerpatiënten en/of hun naasten.
Deze online praatcafés zijn meteen ook een goed moment voor (anoniem) lotgenotencontact.
Alle webinars gebeuren via Microsoft Teams.

Tijdens de kankerbehandeling staan de meeste mensen eerst in ‘vechtmodus’: de onderzoeken en de behandelingen aankunnen, zich aanpassen aan een leven dat gedomineerd wordt door ziekenhuisafspraken en nevenwerkingen. Maar na enige tijd komt het besef van wat ze allemaal kwijt zijn: de vanzelfsprekendheid van hun gezondheid, het beeld dat ze vroeger in de spiegel zagen, de energie die voor de diagnose schijnbaar onuitputtelijk leek, de onbezorgde manier van in het leven staan. Ook partners en familieleden hebben soms het gevoel dat ze veel moeten verwerken omdat het leven sterk veranderd is.
Tijdens dit praatcafé staan we stil bij de betekenis van deze verliezen, hoe u steun kunt zoeken en hoe verliesverwerking kan verlopen. Er is ruimte voor vragen en uitwisseling van ervaringen met lotgenoten. 

Spreker: Sarah Hauspie, oncopsycholoog AZ Maria Middelares Gent

Inschrijven

Adres

via Microsoft Teams

Microsoft Teams, 0000 Online
Bekijk in Google maps