Bornem, Psychosociaal Oncologisch Welzijnscentrum A touch of Rose vzw
15 mrt
14.00u

Oncologische voetverzorging

Georganiseerd door

Bij oncologische voetzorg is het doel uw voeten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden.

Veranderingen aan de voeten, dienen bij mensen met kanker regelmatig gescreend te worden waarbij, indien gewenst en mogelijk, het verwijderen van (pathologische) eeltvorming, het verzorgen en behandelen van teennagels van groot belang zijn.

Iemand die een behandeling voor kanker ondergaat, kan te maken krijgen met bijwerkingen. Een behandeling met chemotherapie of doelgerichte therapie kan bijvoorbeeld bijwerkingen geven aan de nagels en de huid van de voeten. De huid en de nagels hebben een belangrijke signaalfunctie. Veranderingen kunnen een indicatie zijn voor verwijzing naar het oncologisch behandelteam.

Bij chemotherapie kan het hand-voetsyndroom als bijwerking optreden. U kunt een reactie krijgen op de huid van de handpalmen en voetzolen. Dit komt doordat de medicijnen (cytostatica) zich juist daar concentreren. Mogelijke klachten zijn blaren, infecties, jeuk, roodheid, een schilferende of vervellende huid, zwelling, pijn en/of gevoeligheid aan handen en voeten. Tijdens een oncologische behandeling is uw lichaam zowel emotioneel als lichamelijk in groot onevenwicht. Sommige behandelingen mag u als kankerpatiënt niet ondergaan en daarom is het belangrijk om het juiste tijdstip te bepalen voor een behandeling.

Als iemand actief wordt behandeld voor kanker, is het belangrijk dat de verpleegkundige of behandelende arts (door middel van een brief), aangeeft dat er geen contra-indicatie is voor de voetzorg. Een oncologische voetzorgverlener zet voetzorgtrajecten bij kankerpatiënten alleen in met toestemming van de behandelende arts of verpleegkundige.

Zonder uw toestemming mag een oncologische voetzorgverlener geen medische informatie uitwisselen. Daarom worden eventuele bevindingen voor de arts of verpleegkundige aan u meegegeven.

Verloop

Deze behandeling wordt gegeven door Anneke Buys, medisch oncologisch voetverzorgster van voetzorgpraktijk Voetpunt in Sint-Pauwels. Een sessie duurt ongeveer 45 tot 60 minuten, eerste behandeling met intakegesprek.

Praktisch

Deze individuele sessies gaan maandelijks door op vrijdagnamiddag om 14u of 15u. Wij bieden aan elke patiënt twee sessies aan met een minimum tussenperiode van drie maanden. De concrete data vind je in de Agenda op onze website.

Als patiënt van ons ziekenhuis krijg je één sessie gratis aangeboden. Wil je graag nog een extra sessie, dan betaal je hiervoor een beperkte bijdrage van € 15. Je kan maximaal twee behandelingen krijgen bij A touch of Rose, zodat we voldoende ruimte hebben om al onze patiënten te helpen.

Ben je niet in behandeling in ons ziekenhuis, maar wil je toch graag genieten van deze extra zorgen, dan betaal je € 15 per verwenbehandeling, in totaal ook maximaal tweemaal.

Reserveren kan via e-mail op info@atouchofrose.be met vermelding van: Oncologische voetverzorging + voorkeursdatum en -uur + naam en voornaam + telefoonnummer + ziekenhuis van behandeling.

Je krijgt een bevestiging van je reservatie.

Inschrijven

Bij: Gudrun HOSTE
Organisatie: A touch of Rose vzw
Telefoon: 03/288.18.48

Adres

Psychosociaal Oncologisch Welzijnscentrum A touch of Rose vzw

Rijkenhoek 6, 2880 Bornem
Bekijk in Google maps