Lustin , Outward Bound cursushuis
24 aug
11.00u (tot 28 augustus 16.00u)

OBBAYA ‘VEERKRACHT EN VERBINDING’ een actieve 5-daagse rond ‘RELATIES EN INTIMITEIT ‘ in de Ardense natuur

Georganiseerd door

Uiteraard wordt het programma coronaproof ingericht volgens de geldende richlijnen van de overheid op dat moment én onze OBB-Covid-19-maatregelen:
https://www.outwardbound.be/nl/obb-preventiemaatregelen-covid19

WAT?

Tijdens de vijfdaagse kom je samen met lotgenoten en steunfiguren letterlijk en figuurlijk in beweging, buiten, in actie, in de natuur. Rekening houdend met je eigen tempo en dat van de groep ga je op zoek naar wat je kan, wil, hoopt en droomt, maar ook naar datgene waar je tegen aan loopt en waar je overheen wil raken…
Met niet-alledaagse activiteiten en ook door stil te staan bij je beleving ga je op tocht naar voller vertrouwen in je lichaam en geest. Je krijgt de kans je grenzen te (her)ontdekken, zowel fysiek als in relatie met anderen en op zoek te gaan naar je sterktes en kwaliteiten. Daarnaast zijn er ook verdiepende gesprekken over gevoelige thema’s zoals zelfvertrouwen, relaties en intimiteit – met input van seksuologe Kristel Mulders. Het is een verkenningstocht naar verbinding en veerkracht in het omgaan met wat er op je pad komt.

VOOR WIE?

Voor jongvolwassenen tussen 18 en 39 jaar met een kankerervaring die samen aan herstel en groei willen werken. De groeiweek staat ook open voor 3 deelnemers met een andere ziekte (o.a. mucoviscidose, nieraandoening, chronische pijn…). Iedereen mag - maar moet niet - 1 steunfiguur (18-39 jaar) meenemen: je partner, een vriend(in), een broer of zus… Het gaat om iemand die dichtbij staat en ook zelf enthousiast wordt om mee in de activiteiten en de reflecties te stappen vanuit zijn/ haar eigen beleving en de groepsweek samen mee-te-maken.
Om de veiligheid te garanderen m.b.t. corona-besmetting en gevolgen, zijn de voorwaarden voor deelname:
- afwezigheid van COVID19-symptomen en/ of recent attest van negatieve diagnose (als mogelijk);
- Voor deelnemers die COVID19 doormaakten: afwezigheid van symptomen gedurende ≥10 dagen.
- Voor mensen met kanker of een chronische ziekte vragen we positief advies van deelname door een arts
- In het kader van het belang van immuniteit moet een chemobehandeling (voor deze editie) minimaal één jaar achter de rug zijn.

Niemand hoeft een atleet te zijn om mee te gaan: 2 km kunnen wandelen is wel een voorwaarde. Bij twijfel over fysieke mogelijkheden, neem gerust contact met ons op. We kijken graag samen hoe we het mogelijk kunnen maken. En wees gerust: wij ‘pushen’ niemand, maar stemmen elke activiteit af op de goesting en mogelijkheden van elke deelnemer vanuit het principe ‘challenge by choice’.

BEGELEIDERS
Saskia Nauwelaerts (senior Outward Bound trainer en psychotherapeute in opleiding) & Kristel Mulders (seksuologe Jessa Ziekenhuis Hasselt)

KOSTPRIJS
390€ (alles inbegrepen, exclusief vervoer H&T naar cursusplaats)
Naast eventuele tussenkomst van je ziekenfonds is er de mogelijkheid om aan verminderd tarief deel te nemen dankzij de steun van de Stichting tegen Kanker.
Laat het financiële aspect geen reden zijn om je niet in te schrijven. Neem zeker contact op zodat we kunnen bekijken wat wél mogelijk is.

 

Inschrijven

Bij: Saskia Nauwelaerts
Organisatie: Outward Bound België
Telefoon: 016/235172

Downloads

Adres

Outward Bound cursushuis

Rue Covis 19, 5170  Lustin 
Bekijk in Google maps