Bornem, Psychosociaal Oncologisch Welzijnscentrum A touch of Rose vzw
18 okt
12.30u

Muziek in het moment

Georganiseerd door

Waar woorden tekortschieten spreekt de muziek (Hans Christian Andersen)

De sessie is moeilijk in woorden te vatten. In een groepje van 6 à 8 deelnemers doen we verschillende dingen met muziek. Eigenlijk hangt alles van de groep af, dus workshops kunnen erg variëren van groep tot groep.

We beginnen met het beluisteren van verschillende stukken en praten over waar deze ons aan doen denken, wat ze losmaken in ons.

Dan komt ieders muziekstijl aan bod: een nummer dat ons raakt, dat gekoppeld is aan een bepaalde periode, wat plezier brengt, dat steun geeft …

Vervolgens gaan we hiermee met de groep aan de slag: wie herkent dit? We kijken naar onze gelijkenissen en verschillen. We kunnen improviseren op verschillende instrumenten, we kunnen andere nummers beluisteren, we kunnen op andere manieren creatief aan de slag gaan, we kunnen muzikale spelletjes doen, we kunnen een eigen nummer maken … Alles kan, niets moet.

We sluiten af met een djembé- of ander instrument-jamsessie.

De omschrijving “muziektherapie” is voor veel mensen een drempel. We nodigen jullie uit om het tòch te proberen. Jullie hoeven helemaal niets van muziek te kennen om mee te doen. Het is eigenlijk gewoon leuk.

Inschrijven

Bij: Gudrun HOSTE
Organisatie: A touch of Rose vzw
Telefoon: 03/288.18.48

Downloads

Adres

Psychosociaal Oncologisch Welzijnscentrum A touch of Rose vzw

Rijkenhoek 6, 2880 Bornem
Bekijk in Google maps