Houthalen-Helchteren, Kasteel Engelhof
4 feb
09.30u - 11.00u

Mindfulness voor kids (7-9 jarigen, met ouder)

Georganiseerd door

Mindfulness betekent het trainen van de aandacht. We oefenen om aandacht te brengen en te stabiliseren in het hier en nu, het huidige moment. Zo leren we aandacht te hebben voor wat we precies ervaren in elk moment. Om gedachten, gevoelens en sensaties in het lichaam op te merken en er vriendelijk mee om te gaan, of ze nu prettig zijn of onaangenaam.

Kinderen kunnen zo leren om van binnenuit kracht op te bouwen om meer zelfvertrouwen, rust en optimisme te ervaren en meer creativiteit aan de dag te leggen in het omgaan met de hoogtes en de laagtes of de moeilijkheden in hun leven.

Elke training is een afwisseling van speelse en actieve oefeningen. De deelnemertjes krijgen ook de kans hun ervaringen met de oefeningen te delen in een veilige context van mindful spreken en luisteren. Ook de transfer van de geleerde vaardigheden naar het dagelijks leven komt uitgebreid aan bod. De steun en hulp van ouders om het geleerde in te bouwen in het dagelijks leven is essentieel.

Voor de jongere kinderen (1e tot 3e studiejaar) is de deelname van een ouder aan het ganse programma verplicht is. De oudere kinderen (4de tot 6de studiejaar) volgen het programma zonder begeleiding van een ouder.

Inschrijven

Bij: Dienst Gezondheidspromotie en Beweging
Telefoon: 011 280 280

Adres

Kasteel Engelhof

Hengelhoefdreef 2, 3530 Houthalen-Helchteren
Bekijk in Google maps