Hasselt, Jessa Ziekenhuis, campus Virga Jesse, Centrum O2+
21 apr
09.00u - 12.30u

Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) training na kanker behandeling REEKS 2

Georganiseerd door

De diagnose kanker zet je hele wereld op zijn kop. De behandelingen die erop volgen zijn niet alleen ingrijpend op lichamelijk vlak. Ook op psychisch, emotioneel en relationeel vlak krijg je heel wat te verwerken. Vaak ervaren patiënten geen controle meer over hun eigen lichaam of eigen leven en weten ze niet goed hoe hiermee om te gaan. Mindfulness is een manier om zelf terug de touwtjes in handen te nemen en jezelf weer in balans te brengen.

De Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) training is een 8-weken durende cursus gericht op het aanleren van bewuste aandacht . De training is een combinatie van ademhalingstechnieken, meditatieoefeningen, yoga en cognitieve technieken. Je leert anders om te gaan met spanningen, gedachten en emoties. De oefeningen helpen jou om jezelf beter te leren kennen. Je leert terug zelf aan het roer te staan in plaats van dat gedachten en emoties met jou op de loop gaan. Mindfulness leert je aandacht te schenken aan het “hier en nu”, aan dit moment. Doorheen de sessies merk je dat je steeds meer aanwezig bent in je leven.

Een groep bestaat uit maximum 10 personen . Iedereen heeft een gelijkaardig proces als jijzelf doorgemaakt waardoor je steun bij elkaar vindt en je ervaringen kan delen. Het MBSR-programma kan gevolgd worden nadat de volledige behandeling is afgerond . Deelname aan de training is gratis.

Startdatum reeks 2: Dinsdag 21 april 2015

http://www.jessazh.be/deelwebsites/oncologische-ondersteuning

Inschrijven

Bij: Sofie Engels
Organisatie: Jessa Ziekenhuis
Telefoon: 011 30 89 15

Adres

Jessa Ziekenhuis, campus Virga Jesse, Centrum O2+

Stadsomvaart 9, 3500 Hasselt
Bekijk in Google maps