Zele, Centrum woonzorg De Bron - Lokaal dienstencentrum De Welle
16 dec
14.00u

Mantelzorgcafé

Georganiseerd door

Er zijn veel mensen die de zorg voor anderen op zich nemen, zonder dat ze weten dat ze eigenlijk mantelzorger zijn. Of je nu boodschappen doet, de rolluiken gaat op trekken, helpt in het huishouden of iemand helpt zich te wassen, het maakt allemaal een groot verschil voor de persoon die de zorg nodig heeft.

Maar vaak wordt deze zorg gecombineerd met een eigen gezin en werk. Soms wordt er ook niet altijd even veel waardering of dankbaarheid getoond. Of lopen de kosten voor al die extra was en verplaatsingen toch op.

In het mantelzorgcafé willen we de ruimte geven om je ervaringen, problemen of gevoelens met andere mantelzorgers te delen en even op adem te komen. Maar even goed bieden we informatie over praktische zaken zoals het statuut van de mantelzorger, premies, verschillende woonvormen, hoe zaken juridisch in elkaar zitten, …

Elk mantelzorgcafé wordt begeleid door een medewerker van de zes erkende Vlaamse mantelzorgverenigingen: Coponcho, Liever thuis LM, Mantelzorgnetwerk, Okra-Zorgrecht, Samana en Steunpunt Mantelzorg

Tijdens dit mantelzorgcafé hebben we het over patiëntenrechten, bewindvoering en zorgvolmacht

Welke patiëntenrechten hebben wij? Wanneer neem je als mantelzorger zowel op medisch als op juridisch vlak beslissingen in plaats van de zorgbehoevende persoon? Wanneer moet bewindvoering aangevraagd worden en hoe kan dat? Wat als niet iedereen op dezelfde lijn zit?

Inschrijven

Inschrijven is niet nodig.

Inschrijven is niet nodig.

Iedereen is welkom!

Je kan voor meer info steeds terecht op het nummer 052 45 68 56 of op dienstencentrum@zele.be

Er wordt een bijdrage gevraagd van € 1 voor onbeperkte toegang tot koffie, water of thee tijdens het mantelzorgcafé.

Adres

Centrum woonzorg De Bron - Lokaal dienstencentrum De Welle

Koevliet 3, 9240 Zele (lokaal: zaal 3)
Bekijk in Google maps