Zele, LDC De Welle gemeente Zele
13 mei
14.00u

Mantelzorgcafé

Georganiseerd door

Er zijn veel mensen die de zorg voor anderen op zich nemen, zonder dat ze weten dat ze eigenlijk mantelzorger zijn. Of je nu boodschappen doet, de rolluiken gaat op trekken, helpt in het huishouden of iemand helpt zich te wassen, het maakt allemaal een groot verschil voor de persoon die de zorg nodig heeft.

Maar vaak wordt deze zorg gecombineerd met een eigen gezin en werk. Soms wordt er ook niet altijd even veel waardering of dankbaarheid getoond. Of lopen de kosten voor al die extra was en verplaatsingen toch op.

In het mantelzorgcafé willen we de ruimte geven om je ervaringen, problemen of gevoelens met andere mantelzorgers te delen en even op adem te komen. Maar even goed bieden we informatie over praktische zaken zoals het statuut van de mantelzorger, premies, verschillende woonvormen, hoe zaken juridisch in elkaar zitten, …

Elk mantelzorgcafé wordt begeleid door een medewerker van de zes erkende Vlaamse mantelzorgverenigingen: Coponcho, Liever thuis LM, Mantelzorgnetwerk, Okra-Zorgrecht, Samana en Steunpunt Mantelzorg

Tijdens dit mantelzorgcafé buigen we ons over het thema 'zelfzorg'.

Zorgen voor een ander vraagt veel energie. Met dit thema staan we stil bij jouw veerkracht als mantelzorger. Hoe geef je op een goede manier zorg en ondersteuning zonder er zelf onderdoor te gaan? Op welke manier kan je positief maar toch assertief zijn binnen jouw situatie en opkomen voor jezelf? Je leert concrete, positieve en realistische doelen bepalen voor de toekomst en je rol als mantelzorger.

Inschrijven

Inschrijven is niet nodig.

Iedereen is welkom!

Je kan voor meer info steeds terecht op het nummer 052 45 68 56 of op dienstencentrum@zele.be

Er wordt een bijdrage gevraagd van € 1 voor onbeperkte toegang tot koffie, water of thee tijdens het mantelzorgcafé.

Adres

LDC De Welle gemeente Zele

Koevliet 3, 9240 Zele (lokaal: LDC De Welle gemeente Zele)
Bekijk in Google maps