Brecht, GC Jan van der Noot
3 dec
19.30u

Lezing Kanker en voeding - Anke Van den Rym

Georganiseerd door

Voeding en kanker, een veelbesproken onderwerp.  Spijtig genoeg treft deze ziekte een groot deel van onze bevolking en kennen veel van ons wel iemand die met de diagnose van kanker geconfronteerd wordt. Dan ga je stilstaan bij het ontstaan van deze ziekte.  Bestaat er een verband tussen wat we eten en het risico op kanker? Hoe kan ik het risico op herval verkleinen?

Voeding is één van de vele factoren die het risico op kanker beïnvloeden. Er bestaat niet één dieet of voedingsmiddel dat ons beschermt. Ook de zogenaamde ‘superfoods’ zorgen niet voor een miraculeuze oplossing tegen kanker. Wat kunnen we dan wel doen? Dat wordt besproken tijdens deze lezing ‘voeding en kanker’. Aan de hand van enkele stellingen over dit thema geef ik jullie informatie en tips over gezonde voeding met extra aandacht voor het verband met het ontstaan van kanker.

Anke Van den Rym werkt als diëtiste sinds 2011 op de afdeling ‘oncologie’ van AZ Klina in Brasschaat. Ze begeleid dagelijks patiënten tijdens of na hun behandeling.

Kostprijs: Gratis, maar inschrijven is verplicht. 

Inschrijven

Bij: dienst vrije tijd
Organisatie: Gemeente Brecht
Telefoon: 03 660 28 30

Adres

GC Jan van der Noot

Mudaeusstraat 9, 2960 Brecht
Bekijk in Google maps