Tielt, De Traagheid
18 feb
19.00u

Lezing Gevoel voor tumor

Georganiseerd door

Een eerlijk & taboeloos verhaal over kanker door de ogen van Leander Verdievel, ex-kankerpatiënt en bedenker/scenarist van Gevoel voor tumor.

Leander Verdievel was 23, had net een job én een lief toen de bliksem insloeg. Een Non-Hodgkin NK-T cel lymfoma in de maxillaire neussinussen. In mensentaal: een tumor in de neus. Kanker, een blikseminslag die helaas zo ontzettend veel Vlamingen treft …
Bijna twee jaar lang werd zijn leven op pauze gezet en onderging hij de meest uiteenlopende slopende behandelingen en de daarmee gepaarde emoties. Tegelijk ontdekte hij dat kanker meer was dan kommer & kwel. Humor was voor hem het tegengif voor alle vergif dat ze in zijn lijf injecteerden. Over zijn ervaringen én die van vele anderen schreef hij een fictiereeks én boek: Gevoel voor tumor.
Over zeldzame tumors en Chinese restaurants, over foute cadeaus voor kankerpatiënten en té enthousiaste stagiairs.
In zijn lezing praat hij taboeloos, ongeremd eerlijk maar steeds met een lach en een traan over hoe het is om kanker te krijgen en hoe dat je hele bestaan én dat van iedereen om je heen op zijn kop zet. Tegelijk probeert hij zo om patiënten maar ook de artsen en zorgkundigen van de toekomst een beter beeld te geven van wat kanker nu echt met een mens doet.
(Interesse in een lezing? Meer info via leander.verdievel@vrt.be)

Inschrijven

Bij: Karen Braekevelt
Organisatie: Best pittig Tielt

Adres

De Traagheid

Krommewalstraat 6, 8700 Tielt
Bekijk in Google maps