Wilrijk, Theologisch en Pastoraal Centrum
22 okt
13.30u

LEVENSKUNST

Georganiseerd door

Pijn en verlies slingeren ons uit het geleefde bestaan, zij dwingen ons tot zoeken naar zin en betekenis, en sporen ons aan voor een terugkeer naar het leven zelf. (Dohmen)

Levenskunst of zelfzorg dringt zich des te sterker op als vanzelfsprekendheden wegvallen. De dichter Novalis noemde ziekte als leerjaren van de levenskunst!

Wij zoeken voor onszelf een stevige filosofische basis via de tijdloze wijsheid en spirituele oefeningen van oude filosofische scholen. Wij kijken naar een levenkunst van lichaam én geest en de invloed van onze cultuur daarop. Temperament en emoties spelen een belangrijke rol in onze persoonlijke levenskunst. We leven niet alleen: de zorg voor relaties en het bewegen in de sociale ruimte zijn belangrijke pijlers. We zoeken naar een (nieuwe) stijl, beheer en kwaliteit ... een innerlijk dat op orde komt.

Deze cursus is bewust heel breed georiënteerd om het verschralende effect van het ziek zijn op te vangen en te doorbreken. Er wordt steeds gewerkt vanuit een praktische bekommernis: "wat kan ik hiermee?" Geen 'recepten', wel veel inspiratie.

Wie de filosofische smaak al te pakken had, zal hier zeker van genieten. Maar ook filosofische nieuwkomers vinden hun weg zeker wel.

Doelgroep
Chronisch zieke mensen jonger dan 65 jaar.

Deelnameprijs voor deze 5 sessies (22, 29 oktober, 12, 19 en 26 november 2015)
- Niet CM-lid: 105 euro
- CM-ledenprijs: 35 euro
- CM-sterprijs (Verhoogde Tegemoetkoming): 17,50 euro

 

 

 

Inschrijven

Organisatie: Ziekenzorg CM Antwerpen
Telefoon: 03 221 95 70

Adres

Theologisch en Pastoraal Centrum

Groenenborgerlaan 149, 2610 Wilrijk
Bekijk in Google maps