BORNEM, Cultuurcentrum TER DILFT
19 okt
09.30u - 18.00u

Landelijke ontmoetingsdag voor ouders van een overleden kind op 19 oktober 2019

Georganiseerd door

Op zaterdag 19 oktober 2019 vindt de landelijke ontmoetingsdag plaats voor ouders van een overleden kind met als titel WE VERLEGGEN EEN STEEN.

In de voormiddag is er een lezing door Tineke van Asseldonk en getuigen twee lotgenoten. Na de broodjesmaaltijd is er mogelijkheid voor een wandeling of een workshop:

- wandeling:een wandeling die je kan volgen in stilte of door een praatje te slaan met een lotgenoot

- praatcafé waar je van gedachten kan wisselen met lotgenoten

- Op zoek naar woorden bij verlies: hoe kunnen we onze gedachten en gevoelens uitdrukken met als einddoel een heel pesoonlijk stukje poëzie

- Stippen van een steen: rond de naam of eerste letter van een naam een mandala van stippen zetten met acrylverf

Na een koffiepauze volgt de voorstelling van MIRA 'VERRE VAN WEG'. Verre van weg gaat niet over loslaten maar over anders vasthouden. In een collage van verhalen brengt ritueelbegeleider Caroline Meerschaert de ervaring van het verlies van een kind rond de geboorte in beeld. Hoe rouw je om iemand die je niet mocht kennen? Mira ontdekt samen met ons een schat aan liedjes, die toont hoezeer wij muzikaal uiting willen geven aan de liefde voor wie er niet meer is. Deze voorstelling kwam tot stand samen met de Gezinsbond.

Een KINDERPROGRAMMA is er voorzien voor broers en zussen. Samen met andere kinderen die een broer of zus verloren kunnen ze praten, luisteren, knutselen, tekenen.....

Inschrijven

Bij: Josiane Van De Velde, Molenpad 6, 9630 Zwalm,
Organisatie: OVOK
Telefoon: 0473/22 28 02
Website: www.ovok.be

Adres

Cultuurcentrum TER DILFT

Sint-Amandsesteenweg 41-43, 2880 BORNEM
Bekijk in Google maps