Gent, Het Majin Huis
27 aug
14.00u

Koffienamiddag voor mensen met kanker en hun naasten (Gent)

Georganiseerd door

Kom op tegen Kanker organiseert in samenwerking met Het Majin Huis Gent en de 4 Gentse ziekenhuizen maandelijkse koffiemomenten en praatcafés voor mensen met kanker en hun naaste omgeving.

Op de koffienamiddagen kunnen mensen die kanker (gehad) hebben terecht voor een informele babbel onder lotgenoten. Iedereen die van dichtbij te maken heeft met kanker is welkom en deelnemen is gratis. Een ontmoetingsmoment met de nadruk op gezellig samenzijn en ontspannen met een gratis tas koffie/thee en iets lekkers. Praten over de ziekte kan uiteraard, maar moet niet. Ook plezierige momenten kunnen met elkaar gedeeld of gevierd worden. Gewoon er voor elkaar zijn is al heel wat. Omdat lotgenoten dikwijls met weinig woorden elkaar begrijpen. Omdat er gewoon kunnen zijn voor elkaar al heel wat betekent. We kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten.

Deze  ontmoetingsmomenten worden ondersteund door ervaren zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker en het Majin Huis Gent. Deze vrijwilligers zijn ook aanspreekbaar voor persoonlijke gesprekken en bieden waar nodig informatie en advies.

We wisselen de koffienamiddagen af met praatcafés. Tijdens een praatcafé organiseren we een infosessie met gastspreker of workshop of activiteit.

U kunt tijdens uw bezoek ook kennismaken met het aanbod van Het Majin Huis, een warme plek waar mensen met kanker en hun omgeving elkaar ontmoeten, een luisterend oor vinden, informatie kunnen inwinnen en deelnemen aan een waaier van activiteiten die een gezonde mentale en fysieke levensstijl bevorderen.

De koffienamiddagen gaan in 2022 door op 25 januari, 29 maart, 31 mei, 26 juli, 30 augustus, 25 oktober en 27 december .
De praatcafés (met infosessie/spreker) gaan in 2022 door op 22 februari, 26 april, 28 juni, 27 september en 29 november

Inschrijven

Bij: Els Van den Driessche
Organisatie: VZW Het Majin Huis
E-mailadres: info@majinhuis.org
Telefoon: 0479 16 15 08