Brussel, BOfort
4 dec
14.00u

Kennismaking met hartcoherentie

Georganiseerd door

Kennismaking met hartcoherentie

De mallemolen van het leven eist steeds meer van ons, met de gekende gevolgen van onze welvaartsmaatschappij als resultaat: o.a. hyperventilatie, stressklachten en burn-out. Onder stress versnellen je ademhaling en hartslag, je spijsvertering wordt geremd alsook je immuunsysteem wordt aangetast. Je bent dan uit balans, je bent gespannen, je kan niet helder denken, je hebt last van fysieke ongemakken, … je hartritme verloopt chaotisch.  Heel anders dan wanneer je je fysiek en mentaal beter voelt, dan heb je je emoties beter onder controle en kan je rustig en helder denken. Je hartritme is dan coherent.

Stress en drukte kan je natuurlijk niet helemaal vermijden, maar belangrijk is dat je fysiek en psychisch voldoende herstelt om veerkrachtig te blijven. Hartcoherentietraining (wetenschappelijk onderbouwd) kan je hierbij helpen. Via een ritmische focusademhaling kan je je hartslag positief beïnvloeden, creëer je balans tussen je hart en je brein en kom je weer terecht in een emotioneel veilige modus. Of je in een staat van hartcoherentie bent, kan je meten aan de hand van biofeedbackapparatuur.

Als kankerpatiënt is het zeker belangrijk stress te vermijden, rust en ontspanning te zoeken, emoties te verwerken en voldoende te recupereren.

Benieuwd hoe hartcoherentietraining je hierbij kan helpen, kom dan zeker naar deze kennismakingssessie. Je leert wat stress is, welke gevolgen het met zich meebrengt en hoe je via hartcoherentie je hart en brein kan laten samenwerken om terug in een rustige modus je dagelijkse bezigheden aan te gaan.

Gebracht door Valerie van Natuur Inspireert!

Veerkracht- en loopbaancoach, coach bij kanker

Inschrijven verplicht via bofort@bop.brussels

Inschrijven

Bij: BOfort-team
Organisatie: BOfort
E-mailadres: bofort@bop.brussels
Telefoon: 0221000472

Adres

BOfort

Zaterdagplein 9, 1000 Brussel
Bekijk in Google maps