Bornem, A touch of Rose vzw
13 jun
14.00u - 16.00u

Kanker, hoe vertel je het de (klein)kinderen?

Georganiseerd door

Kanker … en hoe moet het nu met de (klein)kinderen?

Wanneer je de diagnose van kanker krijgt, dan stort je wereld even in. De ziekte en behandeling(en) hebben niet alleen impact op je eigen wereld, ook je directe omgeving wordt beïnvloed. Zo kan een gezinsleven behoorlijk overhoop komen te staan wanneer een (groot)ouder kanker krijgt.

Als (groot)ouder wil je je (klein)kinderen beschermen voor verdriet, maar kinderen vangen daarentegen snel signalen op wanneer er iets gaande is. Het is dan ook belangrijk dat je de kinderen en kleinkinderen betrekt bij de ziekte van hun ouder of grootouder. Zo kunnen vragen die bij hen leven, worden opgemerkt en beantwoord.

Verloop

Tijdens de workshop ‘Kanker… en hoe moet het nu met de (klein)kinderen?’ zal er naast informatie over de beleving van kinderen en jongeren die geconfronteerd worden met een zieke ouder of grootouder, ook nuttige tips gegeven worden om je (klein)kind beter te betrekken in het ziekteproces. Hierbij zullen voorbeelden uit de dagdagelijkse praktijk aan bod komen, maar ook concrete situaties van aanwezigen kunnen besproken worden.

Praktisch

De workshop ‘Kanker… en hoe moet het nu met de (klein)kinderen?’ wordt tweemaal per jaar georganiseerd. De concrete data vind je onder Agenda.

Inschrijven

Organisatie: A touch of Rose

Adres

A touch of Rose vzw

Rijkenhoek 6, 2880 Bornem
Bekijk in Google maps