VORSEN, Amalou Health Center
18 feb
19.00u

Kanker, hoe vertel ik het mijn (klein) kinderen

Georganiseerd door

Als een (groot)ouder ziek wordt. Hoe vertel je dat de (klein)kinderen?

De vragen van kinderen kunnen heel direct zijn: “Wordt mama kaal? Gaat papa dood? Is het mijn schuld dat oma ziek is geworden? Kan ik dat ook krijgen?” Er zijn kinderen die heel veel willen weten, die heel veel vragen stellen. Er zijn kinderen die er bijna niets van willen weten, die zich er heel erg voor afsluiten.

Geen gemakkelijke opdracht om het gesprek aan te gaan met kinderen en jongeren wanneer iemand uit hun naaste familie de diagnose kanker heeft gekregen.  Het liefst willen we hen beschermen tegen dit slechte nieuws. Kinderen hebben echter een grote intuïtie en merken vaak snel dat er iets aan de hand is. Het is al niet eenvoudig om de diagnose van kanker zelf te verwerken, laat staan om er een gesprek met de (klein)kinderen over te hebben. Wat moet je zeggen? En hoe ga je om met hun reacties?

Pasklare antwoorden op al deze vragen bestaan natuurlijk niet. Elk gezin heeft eigen opvattingen en gewoontes en de ouders zijn zelf vaak het best geplaatst om hun aanpak te kiezen. Tijdens deze info-avond leveren we wel tips, handvaten en mogelijke hulpbronnen om met kinderen en jongeren in gesprek te gaan rond kanker.

Katleen Schiepers is psychologe en coördinator van de jongerenwerking bij Kom op tegen Kanker. Zij werkt sinds 2000 binnen de oncologische zorg. 

5 € per persoon

Inschrijven

Bij: Boes Geneviève
Organisatie: Amalou Health Center
E-mailadres: genevieve@amalou.be
Telefoon: +32478461639
Website: www.amalou.be

Adres

Amalou Health Center

Lagestraat 2, 3890 VORSEN
Bekijk in Google maps