Bornem, A touch of Rose vzw
4 jun
15.00u

Kanker heb je samen – Groepsgesprek voor partners van patiënten met kanker

Georganiseerd door

Kanker heb je samen – Groepsgesprek voor partners van patiënten met kanker

Wanneer kanker als ongenode gast je gezin en je relatie binnendringt, betekent dit niet alleen voor de patiënt een emotionele klap. Als partner word je als het ware co-patiënt en ervaar je dezelfde emoties en dezelfde invloed op je levenskwaliteit als de zieke. Kanker kan voor spanningen zorgen in je relatie. Er verandert immers veel en er zijn heel wat verlieservaringen. Mogelijks ga je meer taken opnemen en kom je als partner in een verzorgende rol te zitten. Als partner wil je immers het verschil maken, maar hoe zorg je ervoor dat de balans tussen geven en nemen niet teveel verstoord wordt en hoe kom je aan zelfzorg toe? Misschien wil jij er graag over praten, maar lukt dit met je partner niet of willen jullie elkaar juist sparen? Hoe ga jij hier mee om en hoe pakken anderen het aan? Dit is maar een greep uit de thema’s die aan bod kunnen komen in het groepsgesprek.

Verloop

Hoewel deze namiddag begeleid wordt door een psychologe en een maatschappelijk werker is het vooral een namiddag van, voor en door partners van patiënten met kanker. Eigen ervaringen en bevindingen kunnen aan bod komen, maar ook mensen die minder graag het woord nemen, zijn welkom en kunnen heel wat opsteken van het lotgenotencontact.

Het aantal deelnemers is beperkt tot acht.

Praktisch

Dit groepsgesprek gaat een aantal keer per jaar door op een dinsdagnamiddag van 15u00 tot 17u00 in ‘A touch of Rose’. De concrete data vind je in de Agenda op deze website.

Deelname is gratis. Je kan onze werking altijd steunen met een vrije gift.

Inschrijven

– via email op info@atouchofrose.be met vermelding van: groepsgesprek voor partners + je naam en telefoonnummer + ziekenhuis van behandeling. Je krijgt een bevestiging als je kan deelnemen.
– telefonisch bij Nancy Van den Heuvel op 03/890.17.30 of Eva De Bisschop op 03/890.59.35.
Ook voor meer informatie kan u hier terecht.

Inschrijven

Bij: Eva De Bisschop
Organisatie: A touch of Rose vzw
Telefoon: 03/890.59.35

Adres

A touch of Rose vzw

Rijkenhoek 6, 2880 Bornem
Bekijk in Google maps