online, online
16 dec
19.30u

introductie stressweerbaarheid voor kankerpatiënten

Georganiseerd door

Annick Hoefnagels is relaxatie therapeut en biedt kankerpatiënten een moment van rust en recuperatie door het geven van zorgmassage. Daarnaast geeft ze patiënten zelf tools in handen door het aanleren van specifieke relaxatie oefeningen uit de Sofrologie. 

Iedereen ervaart weleens negatieve emoties of gedachten, maar wanneer je met een levensbedreigende diagnose als kanker wordt geconfronteerd heb je een stevige houvast nodig! Sofrologie kan je helpen om – naast de oncologische behandeling - goed voor jezelf te zorgen. 

Tijdens deze introductie sessie geeft ze graag wat uitleg over Professor Caycedo en zijn dynamische relaxatie en doen we eenvoudige oefeningen zodat je de positieve effecten kan ervaren op jouw fysieke en mentale welzijn én weerbaarheid. 

Concreet kan Sofrologie tijdens het oncologisch traject helpen om: 

1. Ontspanning van lichaam en geest te bevorderen 

2. Stress en emoties beter de baas te kunnen 

3. Je voor te bereiden op de medische consults/onderzoeken/ behandelingen en beangstigende situaties op een positieve manier tegemoet te treden 

4. De impact van de bijwerkingen van de kankerbehandeling verminderen (vermoeidheid, verstoord lichaamsbeeld, misselijkheid, enz.) 

5. De ziekte en de behandeling te leren aanvaarden. 

De eenvoudige oefeningen, die staand of zittend op een stoel uitgevoerd worden, helpen je te ontspannen en aandacht te hebben voor het positieve in je leven. Als je regelmatig oefent zal je, meer evenwicht ervaren en wat meer vat op je eigen emoties krijgen. (her)-ontdek dat jij zoveel meer bent dan deze ziekte en schrijf je nu in voor deze online introductie sessie!
Inschrijven is verplicht door voor 13 december een e-mail te sturen naar belenos.kempen@outlook.com
Dan zal u een link ontvangen om deze online sessie te kunnen volgen. 

 

 

 

 

Inschrijven

Bij: Belenos

Adres

online

online, online online
Bekijk in Google maps