Sint-Martens-Latem, Villa Zomernest
20 dec
14.00u - 16.00u

Inspiratiesessie hartcoherentie

Georganiseerd door

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ons hart en ons brein nauw verbonden zijn met elkaar en onderling communiceren. Gedachten en emoties kunnen ons hartritme beïnvloeden, en omgekeerd stuurt ons hart ook signalen naar ons brein.

Het menselijk lichaam zit dusdanig in elkaar dat ons hartritme versnelt telkens als we inademen en vertraagt telkens als we uitademen. Deze opeenvolgende versnellingen en vertragingen van ons hartritme zullen onder invloed van angst, paniek, kwaadheid, gevoelens van machteloosheid, … volgens een chaotisch patroon beginnen verlopen. Ons organisme ervaart dit als “onveiligheid” en “stress”, wat op termijn kan leiden tot allerlei (fysieke en mentale) klachten en uitputtingsverschijnselen.

Maar als ons hartritme volgens een regelmatig patroon verloopt, dan komt ons hart in een bijzondere staat van evenwicht, die we “hartcoherentie” noemen.  Vanuit die bijzondere staat zendt ons hart een krachtig signaal van “veiligheid” naar ons brein. Hierdoor kan ons lichaam en geest opnieuw tot rust komen, herstellen, herbronnen, veerkracht opbouwen. En vanuit die rustige energie ervaren we een betere verbinding met onszelf en met onze omgeving.

De confrontatie met kanker zet alles op zijn kop en gaat gepaard met een heftige emotionele “rollercoaster” en voortdurende stress. Onze eigen ademhaling is een eenvoudig hulpmiddel dat wij altijd en overal ter beschikking hebben en dat we doelbewust kunnen inzetten om zelf ons hartritme te beïnvloeden, zodat het regelmatiger verloopt en we beter opgewassen zijn tegen stress-situaties en ons minder emotioneel gegijzeld voelen.

Deze inspiratiesessie is enkel bedoeld als een eerste kennismaking met hartcoherentie, zodat je er even van kan proeven en voor jezelf kan uitmaken of deze ademhalingstechniek iets is waar jij persoonlijk baat zou kunnen bij hebben.  Het aanleren en zich eigen maken van deze ademhalingstechniek gebeurt tijdens een hartcoherentie begeleidingstraject (een 4-tal sessies gespreid over een periode van een aantal weken).

De infosessie zal gegeven worden op een rustig tempo, met aandacht en respect voor het energieniveau van de individuele deelnemers. Om iedereen voldoende ruimte te kunnen geven om vragen te stellen, is het aantal deelnemers per infosessie beperkt (max.10 personen).

In functie van de interesse en de behoeften van de deelnemers zal de organisator Villa Zomernest na afloop van de inspiratiesessies bekijken onder welke vorm (individueel/groep/combinatie van beide) een volwaardig hartcoherentie begeleidingstraject eventueel kan opgenomen worden in het verdere programma-aanbod. 

Inschrijven via https://villazomernest.be/kalender

Begeleider: Heidi Cornelis, gecertificeerd hartcoherentiecoach

Inschrijven

Bij: Els Verween
Organisatie: Villa Zomernest
Telefoon: 0478424644

Adres

Villa Zomernest

Kwakstraat 13, 9830 Sint-Martens-Latem
Bekijk in Google maps