Glabbeek, Zaal Glazuur
15 nov
14.00u - 17.00u

Infosessie 'Het net van psychologische ondersteuning bij chronische pijn'

Georganiseerd door

Je krijgt te horen dat je zult moeten leren leven met de pijn. En pijn beïnvloed heel je leven.

De stap naar een psycholoog kan best moeilijk zijn.  Misschien heb je het gevoel dat je helemaal zelf moet leren omgaan met de pijn, misschien lijkt het onmogelijk om anders te reageren op de pijn. Veranderen kan zwaar zijn. Misschien voelt het raar om je persoonlijk verhaal tegen een vreemde te vertellen, je hart blootleggen doe je niet bij iedereen.

Toch kan ondersteuning van een psycholoog nuttig zijn. Het kan nieuwe inzichten bijbrengen, je een extra duwtje in de rug geven, en verandering van perspectief teweeg brengen. En daarbij is het raadzaam om vroegtijdig een probleem aan te pakken. Het taboe dat er vroeger heerste over naar een psycholoog gaan, is al sterk verminderd. Het wordt meer en meer sociaal aanvaard om psychologische hulp te vragen.

Een psycholoog heeft specifieke methodes en handvaten die je helpen om met jouw pijn beter om te gaan, te begrijpen of te veranderen. Een buitenstaander die niet persoonlijk betrokken is, kijkt op een andere, meer objectieve manier mee. Er zijn verschillende soorten therapieën die kunnen toegepast worden. Het ene zal je beter liggen dan de andere.

In deze infosessie bekijken we het nut van de ondersteuning die een psycholoog kan bieden, samen met de verschillende benaderingen.

De zaal is rolstoeltoegankelijk en er wordt bijzondere aandacht besteed aan het comfort van de aanwezigen.

Voor leden van de Maretak vzw of de Vlaamse Pijnliga is de infosessie gratis. Niet-leden betalen 5 euro inkom (drankje inbegrepen).

Iedereen is van harte welkom!

Inschrijven

Bij: Eddy Claes
Organisatie: de Maretak vzw, vereniging voor mensen met chronische pijn
E-mailadres: info@demaretak.org
Telefoon: 0479/848055

Adres

Zaal Glazuur

Dries 7a, 3380 Glabbeek
Bekijk in Google maps