Halle, CC ‘t Vondel
20 apr
14.00u - 17.00u

Infosessie 'Grip op...Kanker en Pijn'

Georganiseerd door

Kanker, een ziekte die alomtegenwoordig is onze maatschappij. In België zullen 1 op 3 mannen en 1 op 4 vrouwen voor de leeftijd van 75 jaar het gevecht tegen deze vreselijke ziekte moeten aanbinden.
Toegenomen screening en nieuwe technieken in de behandeling van kanker hebben ertoe geleid dat de levensverwachting van deze patiënten met ziender ogen is toegenomen. Echter moeten we vaststellen dat een belangrijk deel van deze kankeroverlevers geconfronteerd wordt met restklachten waarvan pijn, na vermoeidheid, het meest voorkomende symptoom is.
Voor de diagnose, behandeling en mechanismen die aan de grondslag liggen van de pathogenese van pijn bij kankeroverlevers, tast men tot op heden in het duister. Dit kan grotendeels verklaard worden door het feit dat het gezondheidsprobleem slechts het laatste decennium erkend werd, en men zich voordien voornamelijk toespitste op pijn bij kanker.
Met pijn na kanker doelen we op pijnklachten bij de toenemende groep van kankeroverlevers, zijnde die patiënten bij wie de actieve kankerbehandeling afgerond werd en waarbij er geen kankercellen meer detecteerbaar zijn.
In deze sessie trachten wij jullie inzichten te geven in hoe die pijnklachten zich ontwikkelen, hoe ze kunnen blijven bestaan en wat u er als patiënt of significante andere aan kan doen.
 

Inschrijven

Bij: Eddy Claes
Organisatie: 'de Maretak', vereniging voor mensen met chronische pijn
E-mailadres: info@demaretak.org
Telefoon: 0479/848055

Adres

CC ‘t Vondel

J. Possozplein 40, 1500 Halle
Bekijk in Google maps