Antwerpen, Hoofdkantoor Liberale Mutualiteit Antwerpen
1 okt
14.00u - 16.00u

Infosessie ‘Zorgen voor jezelf als je ook zorgt voor iemand anders’

Zorg je regelmatig voor iemand uit je directe omgeving met een lichamelijke of psychische aandoening of ziekte, dan ben je een mantelzorger. Zorgen voor iemand is niet altijd vanzelfsprekend. Het vraagt energie en je krijgt er niet altijd dankbaarheid voor terug. Zo kan je draaglast groter worden dan je draagkracht. Je draagkracht omvat alle dingen die je energie opleveren, zoals een goede nachtrust, een vriendelijk woord, … Je draaglast bestaat uit alle dingen die aan je energie vreten, zoals zorgtaken opnemen die je eigenlijk niet leuk vindt. Je draagkracht en draaglast dienen in evenwicht te zijn om je goed in je vel te voelen en goed te kunnen functioneren.

Er ontstaan problemen als de draaglast groter wordt dan de draagkracht. De balans is dan weg, er ontstaat stress en je raakt geleidelijk aan uitgeput.

Tijdens deze gratis infosessie, die georganiseerd wordt door de vzw Liever Thuis LM en het regionaal dienstencentrum van LM Antwerpen, staan we stil bij wat mogelijke krachtbronnen kunnen zijn, maar ook bij de stoorzenders die zorgen voor draaglast. We geven tips rond het stellen van grenzen en het beter omgaan met de energiebalans.

De infosessie wordt gegeven door Kimberly Calemyn (psychologe en coach), Sylvie Van Bortel (psychologe en coach) en Mario Schelfhout (stafmedewerker van de vzw Liever Thuis LM).

Tijdens de pauze wordt koffie en thee voorzien en de mogelijkheid geboden om vragen te stellen en contact te leggen met andere deelnemers.

Inschrijven

Bij: Yara Callens
Organisatie: Regionaal dienstencentrum LM Antwerpen
Telefoon: 03 203 76 46

Adres

Hoofdkantoor Liberale Mutualiteit Antwerpen

Lange Nieuwstraat 109, 2000 Antwerpen (lokaal: Zaal Meirminne)
Bekijk in Google maps