Leuven, Faculty Club
17 okt
14.00u - 17.00u

Informatiesessie borstreconstructie op International Breast Reconstruction Awareness Day

Georganiseerd door

'BRA Day' of 'Breast Reconstruction Awareness Day' is een internationale dag gewijd aan de voorlichting en sensibilisering van vrouwen die een borstreconstructie overwegen na de gedeeltelijke of volledige amputatie van een borst. De beslissing om al dan niet over te gaan tot een reconstructie is een persoonlijke keuze. Het is echter niet altijd gemakkelijk de volledige en objectieve informatie te verkrijgen die nodig is om met kennis van zaken te beslissen. 

Alle vrouwen in deze situatie stellen zich vragen als: wat is het beste tijdstip om deze operatie uit te voeren? Wat zijn de mogelijkheden en de meest aangewezen methoden? Wat wordt verstaan onder reconstructie met prothese? Wat zijn reconstructietechnieken met autologe weefsels (eigen weefsels van de patiënte)? 

In verschillende centra in het land zijn er op Breast Reconstruction Awareness Day informatiesessies. Het programma in het UZ Leuven is als volgt:

  • 14u00: Autologe borstreconstructie met DIEP-flap
  • 14u30: Alternatieve vormen van eigen weefsel reconstructie
  • 15u00: Pauze met koffie en taart
  • 15u30: Finishing touch na borstreconstructie
  • 15u45: Vragenronde

Inschrijven

Inschrijven is niet nodig.

Voor meer inlichtingen kunt u terecht bij de dienst Plastische Heelkunde, e-mail: plastische@uzleuven.be, tel.: 016 34 87 22

Adres

Faculty Club

Groot Begijnhof 14, 3000 Leuven
Bekijk in Google maps