Antwerpen, NABORAM vzw
23 okt
19.00u

Infoavond met partner : "Kanker en Relatie"

Georganiseerd door

Als je borstkanker krijgt, heeft dat invloed op je relatie. Je krijgt vaak een andere kijk op het leven door de ziekte. Borstkanker kan je confronteren met een veranderende toekomst en de eindigheid van het leven maar ook met een veranderd zelfbeeld. Je hebt tijd nodig om te beseffen wat er gebeurt, om te wennen aan een nieuwe toekomst.

Maar er is meer dan de zieke persoon. Een individu, ziek of niet, blijft in de eerste plaats een persoon met lichamelijke en emotionele noden en behoeften. Intimiteit en seksualiteit is zeker zo’n behoefte. Ze kunnen het psychisch welbevinden en de verbondenheid versterken. 

Daarnaast krijg je te maken met praktische veranderingen. Je maakt samen een proces door, waarbij je beiden je plannen moet wijzigen.

Zo zijn bijvoorbeeld veranderingen in de taakverdeling onvermijdelijk. Dat lijkt misschien iets om makkelijk overheen te stappen. Maar toch moet je samen zoeken naar een nieuw evenwicht waarbij jullie je allebei goed voelen. Door een verschil in emoties, verwachtingen, wisselende stemmingen is het soms lastig om met elkaar te communiceren. 

We praten erover onder begeleiding van psychotherapeute Katlijn Willems.

Van opleiding maatschappelijk assistente, was ze jaren werkzaam in de universitaire ziekenhuizen, waar zij kanker-en aidspatiënten begeleidde.

Momenteel mede-coördineert ze het opleidingsteam in de vzw Integraal en geeft zelf opleidingen vanuit haar vakgebied voor o.a. Kom op tegen Kanker.

Zij heeft een zelfstandige therapeutenpraktijk in het Antwerpse.

 

Wanneer: Dinsdag 23/10/2018  (19:00 tot ... )
Waar: Dienstencentrum De Meersenier, Sint Nicolaasplaats 7-8 - 2000 Antwerpen.  

 

Inschrijven verplicht vóór 17/10/2018 via info@naboram.be  of 03/234.35.66

Partners van onze lotgenoten zijn welkom op deze infoavond !

Gratis voor Naboram-leden.
Voor niet-leden vragen we een bijdrage van 5 euro.
U bent al lid voor een jaarlijkse bijdrage van 9 euro!

Inschrijven

Organisatie: NABORAM vzw
E-mailadres: info@naboram.be
Telefoon: 03/234 35 66

Adres

NABORAM vzw

Sint-Nicolaasplaats 7-8, 2000 Antwerpen (lokaal: Dienstencentrum De Meersenier)
Bekijk in Google maps