Hasselt, Hoofdkantoor CM Limburg
4 mrt
19.30u - 21.30u

Hoe zorgt de mantelzorger goed voor zichzelf?!?

Georganiseerd door

Reeks van 3 infosessies voor beginnende mantelzorgers

1) Slaap: Beter slapen kan je leren! Slaapklachten? Je ligt de hele nacht wakker? Je ontwaakt veel te vroeg? Via educatie, correctie van je attitude en gedrag kan je je slaappatroon verbeteren.

2) Mindfulness: Mindfulnesstraining leert je je aandacht te richten op het 'nu', wat je voelt, denkt en ervaart. Je leert mild en minder streng te zijn voor jezelf en een onderzoekende en aanvaardende houding aan te nemen, zonder te oordelen. Je leert "bij" een moment te blijven en niet steeds denkend, piekerend ervan weg te glijden.
Mindfulness is afkomstig uit de meditatietechnieken van het Boeddhisme maar vermengd met cognitieve gedragstherapie en het Mindfulness-Based Stress Reduction programma van Jon Kabat-Zinn(MBCT).

3)Persoonlijkheid, jezelf verzorgen: jezelf verzorgen houdt in dat je evenwicht hebt tussen je geest, lichaam en gevoel. Sterkte en verzorging zoeken we te vaak buiten onszelf. Oplossingen van buitenaf kunnen, in een gunstig geval, een tijdelijke blijdschap, een tijdelijke vulling, een tijdelijke rust, een tijdelijke verlichting geven. Maar zolang we niet binnen onszelf zoeken, zijn we gedoemd te blijven zoeken want alleen in jezelf ligt de oplossing voor je problemen en je onrust.

Spreekster: Annelies Smolders: Psychologe, psychotherapeute en slaapexpertise.
Prijs: zowel niet-leden als CM-leden betalen 10 euro voor de 3 sessies

LET OP: Deze cursus staat open voor alle mantelzorgers en niet enkel voor mantelzorgers van personen met een kanker.

Inschrijven

Bij: CM Thuiszorgpunt
Telefoon: 011 280 280
Website: www.cm.be

Adres

Hoofdkantoor CM Limburg

Prins-Bisschopssingel 75, 3500 Hasselt
Bekijk in Google maps