As, GC De Drieschaar
17 jan
20.00u - 22.00u

Het jaar van de meikever

Georganiseerd door

Het jaar van de meikever brengt het verhaal van Peter, een 85-jarige man, die recent afscheid heeft moeten nemen van een goede vriend. Dat heeft hem tot nadenken aangezet. Peter wil de lijdensweg die zijn vriend heeft doorstaan, niet meemaken. Hij informeerde zich over vroegtijdige zorgplanning en nam een besluit. Ondertussen moet hij wel zijn dochter overtuigen van zijn beslissing en dat blijkt niet zo evident...

Vragen en gevoelens over de laatste levensperiode zijn moeilijk, omdat ze raken aan het ongrijpbare van leven en dood. Het lijkt zo onwezenlijk, het lijkt zelfs zo ver weg. Toch is het belangrijk om deze denkoefening op tijd te maken. Nu al denken, spreken en beslissen over de zorg die je wilt, mocht je ernstig ziek worden: dat is vroegtijdige zorgplanning.

Op basis van gesprekken met zorg- en hulpverleners schreef René Swartenbroekx 'Het jaar van de meikever', een toneelstuk uit het leven gegrepen over vroegtijdige zorgplanning. Het stuk wordt gespeeld door René Swartenbroekx en Lut Bruggen, maatschappelijk werkster van het OCMW. De voorstelling wordt afgesloten met een nabespreking.

I.s.m. Gemeente As

Inschrijven

Bij: Dienst Gezondheidspromotie en Beweging
Telefoon: 011 280 280

Adres

GC De Drieschaar

Schuttenbergstraat 2, 3665 As
Bekijk in Google maps