Sint-Martens-Latem, Villa Zomernest
29 sep
13.30u - 16.00u

Hartcoherentie: 4 delige reeks

Georganiseerd door

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ons hart en ons brein nauw verbonden zijn met elkaar en onderling communiceren. Gedachten en emoties kunnen ons hartritme beïnvloeden en omgekeerd stuurt ons hart ook signalen naar ons brein.

Het menselijk lichaam zit dusdanig in elkaar dat ons hartritme versnelt telkens als we inademen en vertraagt telkens als we uitademen. Deze opeenvolgende versnellingen en vertragingen van ons hartritme zullen onder invloed van angst, paniek, kwaadheid, gevoelens van machteloosheid,... volgens een chaotisch patroon beginnen verlopen. Ons organisme ervaart dit als "onveilig" en "stress", wat op termijn kan leiden tot allerlei (fysieke en mentale) klachten en uitputtingsverschijnselen. 

Maar als we ons hartritme volgens een regelmatig patroon verloopt, dan komt ons hart in een bijzondere staat van evenwicht, die we "hartcoherentie" noemen. Hierdoor kan ons lichaam en geest opnieuw tot rust komen, herstellen, herbronnen, veerkracht opbouwen. 

Wil je dit ook aanleren? Volg dan onze 4 delige reeks van hartcoherentie. Het is de bedoeling om de 3 dagen te volgen, de losse modules hebben weinig zin. 

Lesgeefster: Heidi Cornelis, gecertificeerd hartcoherentiecoach. 

Inschrijven

Bij: Els Verween
Organisatie: Villa Zomernest
Telefoon: 0478 42 46 44

Adres

Villa Zomernest

Kwakstraat 13, 9830 Sint-Martens-Latem
Bekijk in Google maps