Bornem, A touch of Rose
5 dec
19.30u - 21.30u

Groepsgesprek voor partners van patiënten met kanker

Georganiseerd door

Wanneer kanker als ongenode gast je gezin en je relatie binnendringt, betekent dit niet alleen voor de patiënt een emotionele klap. Als partner word je als het ware co-patiënt en ervaar je dezelfde emoties en dezelfde invloed op je levenskwaliteit als de zieke. kanker kan voor spanningen zorgen in je relatie. er verandert immers veel en er zijn heel wat verlieservaringen. Mogelijks ga je meer taken opnemen en kom je als partner in een verzorgende rol te zitten. Als partner wil je immers het verschil maken, maar hoe zorg je ervoor dat de balans tussen geven en nemen niet te veel verstoord wordt en hoe kom je aan zelfzorg toe?

Misschien wil jij er graag over praten, maar lukt dit met je partner niet of willen jullie elkaar juist sparen? Hoe ga jij hier mee om en hoe pakken anderen het aan?

Dit is maar een greep uit de thema's die aan bod kunnen komen in het groepsgesprek.

Verloop

Hoewel deze avond begeleid wordt door een psychologe en een maatschappelijk werker is het vooral een avond van, voor en door partners. Eigen ervaringen en bevindingen kunnen aan bod komen, maar ook mensen die minder graag het woord nemen, zijn welkom en kunnen heel wat opsteken van het lotgenotencontact.

Inschrijven

Bij: Ann Deville
Organisatie: Sint-Jozefkliniek
Telefoon: 03/8905921

Adres

A touch of Rose

Rijkenhoek 6, 2880 Bornem
Bekijk in Google maps