Peer, Inloophuis De Kolibrie
9 mei
20.00u

Getuigenis "De Lange Tocht" door Johan Swinnen

Georganiseerd door

Professor Johan Swinnen is een wereldautoriteit binnen het domein van kankeronderzoek. Door een hersentumor van zijn eigen zoon, kwam de ziekte ook op persoonlijk gebied heel dichtbij. In de beschrijving van zijn boek staat: “Meer dan ooit ziet hij het als zijn roeping om het kankerbeest te verslaan. Hij is optimistisch: ‘Ooit wordt kanker een chronische ziekte waaraan je niet meer doodgaat’. Maar eer het zover is, moeten we nog een lange tocht gaan”.

In zijn boek ‘de lange tocht’ vertelt hij zijn eigen verhaal, maar vertelt hij ook over kanker, en de oorzaken ervan. Hij legt uit hoe meer preventie en betere therapieën kanker kunnen controleren.   In 2017 liep prof. Swinnen van Leuven naar Compostela, eveneens een lange tocht. In zijn rugzak droeg hij brieven, tekeningen en boodschappen van (ex)-kankerpatiënten. Zo nam hij naar eigen zeggen hun hoop, hun zorgen, hun frustraties, hun verdriet en hun vreugde mee.”
Om de aankoop van nieuwe boeken voor onze bibliotheek onder de aandacht te brengen zal professor Johan Swinnen een getuigenis komen brengen over zijn “lange tocht” naar Compostela en de rol van kanker in zijn leven.

Inschrijven

Organisatie: De Kolibrie
Telefoon: 011 610 305

Adres

Inloophuis De Kolibrie

Markt 25, 3990 Peer
Bekijk in Google maps