Eeklo, LDC Zonneheem
17 mei
14.00u

Darmkanker in woord en beeld

Georganiseerd door

Elk jaar krijgen 5.000 Belgen te horen dat ze darmkanker hebben. Darmkanker is de op één na meest voorkomende kanker bij vrouwen (na borstkanker) en de derde meest voorkomende kanker bij mannen (na prostaatkanker en longkanker). Elk jaar overlijden 1.800 tot 2.000 Vlamingen aan de ziekte. Als dikkedarmkanker in een vroeg stadium wordt vastgesteld, stijgen de overlevingskansen van de patiënt en kunnen jaarlijks ongeveer 400 sterfgevallen voorkomen worden.

Daarom is correcte en professionele informatie belangrijk. Dr. Tom Feryn zal tijdens deze unieke voordracht vanuit zijn specialisme de huidige stand van zaken brengen inzake opsporing en behandeling van darmkanker. Na de voordracht van Dr. Feryn zal Molviene op een humoristische manier tijdens haar monoloog de darmmiserie uit de doeken doen … Wetenschap op een bedje van humor.

Dr. Tom Feryn is als chirurg-specialist verbonden aan het AZ Sint-Jan Brugge- Oostende AV en al meer dan vijftien jaar een toonaangevende autoriteit om de zorgkwaliteit van patiënten met rectumkanker in België te verbeteren. Hij is tevens de voorzitter van de vzw Blue Movement Vlaanderen.

Inschrijven

Bij: LM Oost-Vlaanderen
E-mailadres: info.ov@lm.be
Telefoon: 09/223.19.76
Website: www.lm.be

Adres

LDC Zonneheem

Schietspoelstraat 9, 9900 Eeklo
Bekijk in Google maps