Sint-Niklaas, Castrohof
29 sep
10.00u

Cursusreeks 'Verder na kanker'

Georganiseerd door

6- Cursusreeks: Verder na kanker
 

In eigen tempo herstellen van je kankerbehandeling

 

Cursus ‘Verder na kanker’
Pak stap voor stap je leven na de kankerbehandeling weer op

Operaties, chemo-, radio- en/of immunotherapie, ... Een kankerbehandeling heeft een enorme impact op je leven. Niet verwonderlijk dat je tijd nodig hebt om ervan te herstellen: zowel lichamelijk als mentaal. De zesdelige cursusreeks ‘Verder na kanker’ helpt je om je leven in je eigen tempo weer op te pakken na de kankerbehandeling.

De impact van een kankerbehandeling

Je kankerbehandeling is achter de rug, maar dat wil niet zeggen dat jij je weer de oude voelt. Je komt uit een lange periode van zware behandelingen, en doorkruist een storm aan emoties. Enerzijds ben je opgelucht dat de behandelingen eindelijk voorbij zijn. Tegelijk voel je je erg kwetsbaar.

Ook lichamelijk laat de impact van je behandeling zich voelen: misschien heb je last van aanhoudende vermoeidheid, zijn er nog bijwerkingen van je ziekte , of moet je leren omgaan met blijvende lichamelijk veranderingen. Zomaar weer verdergaan met je leven is niet vanzelfsprekend.

In eigen tempo weer vooruit

Herstellen van een kankerbehandeling vraagt tijd, geduld, moed en vooral zachtheid voor jezelf. In de zesdelige cursus ‘Verder na kanker’ sta je stil bij wat je meemaakte, en krijg je praktische tips om in je eigen tempo weer vooruit te gaan in je leven.

Lesgeefster Karen D’Hondt herstelde zelf van borstkanker en is een erkend coach. Tijdens de cursus gidst ze je door de 3 belangrijkste fases in je herstelproces:

  1. Van overleven naar leven

Na een lange periode in overlevingsmodus is het moeilijk om van die denkwijze af te stappen. Hoe laat je dat los en kom je weer op adem?

Karen geeft je advies en tips, en je krijgt verschillende ontspanningsoefeningen aangeleerd waarmee je later zelf aan de slag kunt. Bijvoorbeeld: ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, zelfmassage, enzovoort.

  1. De krachtigste versie van jezelf

Hoe stabiliseer je je klachten en vind je je evenwicht terug? En wat met een omgeving die sneller opveert dan jij? Leer respectvol grenzen stellen en krijg opnieuw vertrouwen in je lichaam.

  1. Verder na kanker

Tijd om de balans op te maken: wie ben je vandaag en wie wil je in de toekomst zijn? Welke stap(pen) wil je daarvoor zetten? Vul je leven in op de manier die het beste bij je past.

 

Verder na kanker: ook voor jou

Kom je het allemaal zelf wel te boven? Een helpende hand en nieuwe inzichten kunnen nooit kwaad.

●        Leer om beter om te gaan met de impact van kanker: op lichamelijk, emotioneel, mentaal en sociaal vlak.

●        Krijg opnieuw vat op je leven na je kankerbehandeling dankzij handige tips en advies van een ervaringsdeskundige.

●        Kom terecht in een klein groepje lotgenoten die je zorgen en ervaringen als geen ander begrijpen.

 

reeks van 6 sessies:  29 september, 6 en 20 oktober, 10 en 24 november, 15 december

Inschrijven

Organisatie: Samana
Telefoon: 09 267 53 53
Organisatie: Samana
Telefoon: 02 246 47 00

Adres

Castrohof

De Castrodreef 2, 9100 Sint-Niklaas
Bekijk in Google maps