Merksem, CC Kasteel Bouckenborgh
17 mrt
13.30u

Cursus: Eutonie beginners

Georganiseerd door

‘Eutonie’ betekent letterlijk ‘in de juiste harmonische spanning komen’. Eutonieoefeningen ondersteunen het genezend vermogen van je eigen lichaam.

We werken met lichaamsoefeningen waarbij je aandachtig waarneemt wat er binnen in je ‘beweegt’. Je observeert je eigen functioneren. Dit verfijnt ook je waarneming van de omgeving.

De bedoeling van eutonie is niet om iets te kunnen of om te presteren. Met eutonie maken we je vooral gevoeliger voor je eigen lichaamsprocessen.

Door nauwkeurig en met kleine bewegingen te voelen wek je de waakzaamheid van je huid en zintuigen op. Je ordent jezelf van binnenuit. Oefeningen op een stoel (zitten) of op eutoniematten (liggen) maken je bewuster van lichamelijke spanning en verkramping. Langzaamaan bevrijd je je van deze klachten. Je ontwikkelt een stilte in jezelf, een vorm van ontspanning. Dit maakt het mogelijk om meer naar jezelf te luisteren en de samenhang intenser te beleven..

‘Eutonie’ gaat uit van de eenheid tussen lichaam en geest. Eutonieoefeningen reguleren de lichaamsspanning, waarvan ook de geest profiteert. De meeste oefeningen zijn gemakkelijk toe te passen in het dagelijks leven.

Wat mag je verwachten?

- een vernieuwde kennismaking met je lichaam
- oefeningen in zit- en lighouding
- een zoektocht naar je eigen comfort

Waar & wanneer

Vrijdagen 17, 24, 31 maart, 21 en 28 april 2017, telkens van 13.30 u tot 16.30 uur
CC Kasteel Bouckenborgh, Bredabaan 561 in Merksem
Inschrijven verplicht!

Kostprijs

Basisprijs: € 105
CM-ledenprijs: € 35
CM-voordeelprijs (VT): € 37,50

(VT) = verhoogde tegemoetkoming

Inschrijven

Organisatie: Samana Antwerpen vzw
E-mailadres: antwerpen@samana.be
Telefoon: 03 221 95 70

Adres

CC Kasteel Bouckenborgh

Bredabaan 561, 2170 Merksem
Bekijk in Google maps