MERKSEM, CC Bouckenborgh
21 jan
13.30u

CHINEES DENKEN

Georganiseerd door

In deze cursus maak je kennis met de basisprincipes van waaruit de oosterse - en dan vooral de Chinese - geneeswijzen zijn ontstaan. Je ontdekt het Chinese denken over gezondheid en ziekte. Die Chinese denkwijze benadert de mens en zijn ziektes anders dan de westerse geneeskunde. Niet de ziekte, maar de zieke mens en zijn omgeving staan centraal.

Hoe verklaart men in China (het Oosten) een ziekte? Wat is de Chinese zienswijze op gezondheid en ziekte?

Alles wat bestaat, is volgens de Chinese filosofie een samengaan van 2 oerkrachten, yin en yang. De gezondheid hangt af van een goede harmonie tussen deze 2 krachten. Bij verstoring kunnen er klachten optreden. Yin en yang, energetische banen, de 5 elementen aarde, water, vuur, metaal en hout… Hoe alles precies in elkaar zit, kom je te weten in deze cursus.

Niet alleen de denkwijze komt aan bod. Je leert ook heel wat bij over behandelingswijzen. De meest bekende is acupunctuur. Die bekendheid kwam er na goede resultaten bij pijnbestrijding. Heel wat aandoeningen zijn met acupunctuur goed te behandelen. Daarnaast bestaan ook tuina (massage), fytotherapie (kruiden), voedingsadvies, moxatherapie…

Voor wie
- voor mensen die nieuwsgierig zijn naar een ander denkkader over gezondheid dan het westers model.

Wat mag je verwachten
- de cursus wordt les na les opgebouwd, vertrekkend vanuit de twee oerkrachten, de vijf elementen, energetische banen en meridianen en de verschillende toepassingen.

Doelgroep
chrinisch zieke mensen jonger dan 65 jaar
 

Deelnameprijs voor de 5 sessies (21, 28 januari, 4, 18 en 25 februari 2016)
Niet CM-lid: 105 euro
CM-ledenprijs: 35 euro
CM-sterprijs (verhoogde tegemoetkoming): 17,50 euro

 

 

Inschrijven

Organisatie: Ziekenzorg CM Antwerpen
Telefoon: 03 221 95 70

Adres

CC Bouckenborgh

Bredabaan 561, 2170 MERKSEM
Bekijk in Google maps