LEUVEN, Faculty Club
18 okt
14.00u - 17.00u

BRA (Breast Reconstruction Awareness) -day

Georganiseerd door

BRA Day in een notendop

BRA Day of Breast Reconstruction Awareness Day is een internationale dag, gewijd aan de voorlichting en sensibilisering van vrouwen die een borstreconstructie overwegen na de gedeeltelijke of volledige amputatie van een borst. Ter gelegenheid van deze dag willen de plastisch chirurgen van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie (RBSPS) de aandacht vestigen op hun rol en hun verantwoordelijkheid binnen het multidisciplinaire team dat vrouwen gedurende het volledige proces van hun “reconstructie” begeleidt.

Elke dag vernemen in ons land gemiddeld vijfentwintig vrouwen dat zij borstkanker hebben en dat hun leven bijgevolg ingrijpend zal veranderen. Vandaag de dag wordt aangenomen dat één vrouw op negen het risico loopt ooit door deze ziekte getroffen te worden. Ondanks deze vaststelling en het feit dat de genezingskansen almaar groter worden, zou naar schatting 70 % van de vrouwen die in aanmerking komen voor een borstreconstructie, onvoldoende ingelicht worden over haar opties.

De beslissing om na een borstamputatie al dan niet over te gaan tot een reconstructie is een persoonlijke keuze. Het is echter niet altijd gemakkelijk de volledige en objectieve informatie te verkrijgen die nodig is om met kennis van zaken te beslissen.

Wat is het beste tijdstip om deze operatie uit te voeren? Wat zijn de mogelijkheden en de meest aangewezen methoden? Wat wordt verstaan onder reconstructie met prothese? Wat zijn reconstructietechnieken met autologe weefsels, met andere woorden met eigen weefsels van de patiënte?

Dit zijn enkele vragen die alle betrokken vrouwen zich stellen. Zij moeten dan ook correcte informatie, begeleiding en advies krijgen. Bovendien moeten ze allen toegang hebben tot de techniek die in hun situatie het meest aangewezen is.

INFOSESSIE UZ LEUVEN - 18 OKT 2017 van 14u tot 17u

Waar: 

FACULTY CLUB

GROOT BEGIJNHOF 14, LEUVEN

Programma:

14u00   Prothesereconstructie: valabel alternatief?                              Dr. Vandevoort

14u10   Autologe borstreconstructie met DIEP-flap                                      Dr. Fabré

14u35   Alternatieve vormen van eigen weefsel reconstructie               Dr. Nanhekhan

15u00   Pauze met koffie en taart

15u30   Finishing touch na borstreconstructie                                          Dr. Rotsaert

15u50   Verpleegkundig aspect van uw reconstructie                        Mevr. Sofie Crab

voor meer inlichtingen infosessie:

UZ LEUVEN

Dienst Plastische Heelkunde

Email: plastische@uzleuven.be

Tel: 016/34 87 22

Inschrijven

Inschrijven is niet nodig.

 

voor meer inlichtingen infosessie:

UZ LEUVEN

Dienst Plastische Heelkunde

Email: plastische@uzleuven.be

Tel: 016/34 87 22

Adres

Faculty Club

Groot Begijnhof 14, 3000 LEUVEN (lokaal: Zaal Lemaire)
Bekijk in Google maps