Dendermonde, AZ Sint Blasius
15 apr
09.30u

Berichten uit een Belangrijk Bestaan - Groepsprogramma rond het levensverhaal in woord en beeld

Confrontatie met de diagnose kanker, het ziekteproces en de behandelingen, doen mensen stilstaan bij het eigen leven. Soms ga je anders naar het leven kijken en is het nodig om een nieuw evenwicht te zoeken. Het kan dan nuttig zijn om op een creatieve manier vorm te geven aan je herinneringen en gedachten. Creatieve therapie helpt je om moeilijke emoties te verwerken en om moed, energie, hoop en vertrouwen terug te vinden. 

In deze reeks van zes sessies zoom je aan de hand van beeldende materialen (klei, verf,...) en creatieve schrijfopdrachten in op fragmenten uit je leven, ontdek je nieuwe herinneringen en geef je beelden en woorden aan dingen die voor jou belangrijk zijn. Centraal staat het respect voor ieders unieke en toch herkenbare verhaal.

De reeks staat open voor alle patienten die geconfronteerd werden of worden met de diagnose kanker. Deelnemers engageren zich om aan alles zes sessies deel te nemen. Ervaring met beeld of woord is niet nodig! Je wordt stap voor stap begeleid in het creatieve proces. 

De sessies worden begeleid door Begga Dom. Zij is psycholoog, schrijfster en creatief therapeut bij Het Verhaal.

 

Inschrijven

Bij: Begga Dom
Organisatie: Het Verhaal
E-mailadres: info@hetverhaal.eu
Bij: Hanne Raets
Organisatie: AZ Sint Blasius
Telefoon: 052/252495

Adres

AZ Sint Blasius

Kroonveldlaan 50, 9200 Dendermonde
Bekijk in Google maps