Eeklo, AZ Alma ziekenhuis
18 okt
14.30u (tot 20 oktober 16.30u)

AZ Alma zet in op een Week tegen Kanker: Kookworkshops

Georganiseerd door

AZ Alma organiseert in samenwerking met LDC Zonneheem en wijkcentrum De Kring workshops voor patiënten die een kankerbehandeling krijgen of gehad hebben alsook voor hun gezin.

Dat gezonde voeding heel belangrijk is, staat als een paal boven water. Toch is het niet altijd zo voor de hand liggend.  Optimale voeding bestaat immers uit meer dan alleen gezonde voeding! Genieten van lekker eten en drinken is immers even essentieel!

In kader van de Week tegen Kanker die jaarlijks door het AZ Alma in samenwerking met stad Eeklo, Logo Gezondplus en Kom op tegen Kanker wordt georganiseerd, willen we op een heel interactieve wijze samen eenvoudige alledaagse ingrediënten gebruiken om een aantal energierijke, snel-klaar gerechtjes te maken.

Griet Van Parys, oncodiëtiste van het AZ Alma zal telkens met een beperkte groep mensen samen gezellig kokerellen. Er worden suggesties gegeven en getoond gaande van ontbijt over tussendoortje tot volle maaltijden en avondmaal.

Natuurlijk mogen op het einde van de workshop alle gerechtjes inclusief een alcoholvrij aperitief samen genuttigd worden onder een informatief groepsgesprek.

Hiermee willen we vooral tonen dat elk maaltijdmoment kan aangepast worden naar de wensen en behoeften van de patiënt én dat dit samen met bv. kinderen ook als een gezellig doe-momentje kan ingevuld worden.

Omwille van het succes van vorig jaar opteren we dit jaar om 3 kookworkshops te voorzien elk met een specifieke doelgroep:

1. Kindvriendelijke receptjes om samen met mama, oma,… te koken; een kookworkshop voor groot en klein!  Woensdag 18/10 14u30-16u30 in De Kring te Eeklo. 
2. Gezonde voeding voor patiënten die kampen met een gewichtstoename door de behandeling.   Donderdag 19/10 van 14u30-16u30 in LDC Zonneheem te Eeklo.
3. Snel-klaargerechtjes vooral voor patiënten die kampen met een vermoeidheid ten gevolge van hun kankerbehandeling   vrijdag 20/10 in de foyer van het AZ Alma van 14u30-16u30

 

Deelnemen is gratis. Inschrijven is verplicht via oncodietiek@azalma.be of via 09 310 14 64

Inschrijven

Bij: Griet Van Parys
Organisatie: AZ Alma
Telefoon: 09 310 14 64

Adres

AZ Alma ziekenhuis

Ringlaan 15, 9900 Eeklo
Bekijk in Google maps