Puurs, JOC Wijland
12 jun
19.00u - 21.00u

Avondje "zelfzorg" : initiatie tot Medische Qigong

Georganiseerd door

Avondje “zelfzorg” – Medische Qigong

Wil je graag meer in contact komen met je levensenergie? Je energiepeil verhogen om vitaler en gezonder door het leven te gaan? Qigong (Werken met je Energie) is een oeroude Chinese gezondheidspraktijk. Het wordt gezien als de fundering van Tai Chi. De eenvoudige, zachte en meditatieve bewegingen heffen blokkades op, brengen je energetisch systeem in balans en voorkomen zo ziekte, stress en vermoeidheid.
De zachte, repetitieve en eenvoudige bewegingen maken het voor veel mensen een heel aantrekkelijke Chinese bewegingsvorm. Door regelmatig te oefenen raak je meer en meer vertrouwd met je eigen levensenergie. Dat bevordert niet alleen de gezondheid en vitaliteit maar heeft ook een verdiepend en ontspannend effect op je geest, vermindert kans op depressie en laat ons beter slapen.
In China wordt Qigong al eeuwen beoefend als behandeling en preventie van reuma en artrose. Het programma is zowel geschikt voor mensen met gewrichts- en andere klachten als voor mensen zonder klachten.

De voordelen van de Medische Qigong kunnen zijn : sneller herstel door een betere conditie, het versterken van het immuunsysteem waardoor we meer weerstand ontwikkelen. Door de langzame bewegingen is dit toegankelijk voor iedereen !

Voor wie ? Leeftijd of lichamelijke conditie spelen geen rol. De bewegingen worden normaal rechtstaand uitgevoerd, maar de meeste kunnen ook zittend worden beoefend. Ze kunnen worden aangepast aan je eigen behoeften, grenzen en mogelijkheden.
Geen enkele basiskennis is vereist.

 

 

 

 

Inschrijven

Bij: Nicole van Geel
Organisatie: Hedera Klein Brabant
Telefoon: 0473731266 - 03 8899256

Adres

JOC Wijland

Fortbaan 9, 2870 Puurs
Bekijk in Google maps