Leuven, Campus Gasthuisberg
28 apr
10.00u - 11.30u

Angst voor de dood en zingevingsvragen bij kanker

Georganiseerd door

Als de diagnose kanker wordt meegedeeld, komt zowel de zieke als zijn familie in een emotionele aardbeving terecht. Uw vroegere leven en alles wat daarmee samenhangt, wordt door elkaar geschud. Wanneer uw gezondheid sterk op de proef wordt gesteld en uw levenskansen mogelijk in het gedrang komen, is dit inderdaad voor velen niet alleen een periode van angst en dreiging, maar ook een moment waar het leven in vraag wordt gesteld, waar keuzen worden herbekeken en waar menselijke relaties worden beproefd. 

Angst voor kanker of voor wat u als gevolg van deze diagnose te wachten staat, zoals angst voor de dood, kan uw levenskwaliteit soms meer ondermijnen dan de ziekte zelf. In onze sessie proberen we deze angsten te erkennen, herkennen en te ontleden. Het bevat bruikbare inzichten en handvaten voor situaties waarin angst aanwezig is.

Deze sessie wordt geleid door een pastoraal werker.

Deelname aan deze sessie is gratis.
Inschrijven is verplicht en kan via www.uzleuven.be/lki/infosessies. Gelieve 3 dagen voor de sessie in te schrijven. Uw inschrijving is pas definitief na bevestiging.

                                                                                           

Inschrijven

Adres

Campus Gasthuisberg

Herestraat 49, 3000 Leuven (lokaal: Breugel)
Bekijk in Google maps