Gent, Lokaal dienstencentrum Ten Hove
21 mrt
19.00u

‘De Lange Tocht’ – Kankeronderzoeker Johan Swinnen vertelt

Georganiseerd door

Op uitnodiging van Het Majin Huis komt kankeronderzoeker Johan Swinnen op dinsdag 21 maart 2023 naar Gent.

Hij zal vertellen over zijn lange tocht als kankeronderzoeker en als papa van een jongeman met een kankerervaring.

De ziekte waarnaar hij al zo veel onderzoek deed, kwam voor Johan twaalf jaar geleden plots heel dichtbij. Bij zijn zoon Pieter werd toen een hersentumor vastgesteld. Uit dankbaarheid dat Pieter de ziekte overleefde, liep Johan in 2017 van Leuven naar Compostela. In zijn rugzak staken meer dan 800 brieven van en voor mensen met kanker, ‘Post voor Compostela’. Daarmee bracht hij een boodschap van hoop en stak hij vele mensen een hart onder de riem.

In 2019 ondernam Johan een nieuwe looptocht, ‘Beeldje bij beeldje’. Daarmee creëerde hij een groot symbool van verbondenheid.

Tijdens de coronaperiode startte Johan actie ‘Hou(t) me vast’ waarmee hij mensen met een kankerervaring en hun naasten wat houvast wil geven.

Johan komt over dit alles vertellen. Aan de hand van foto’s en filmfragmenten neemt hij ons mee op zijn looptochten. Hij geeft ook uitleg over kanker, kankerpreventie en -behandeling. Met zijn voordracht wil Johan inspireren en hoop brengen.

Omdat we voor deze avond meer geïnteresseerden verwachten dan we in onze grote zaal kunnen ontvangen, wijken we uit naar lokaal dienstencentrum Ten Hove. Dat ligt op amper twee minuten stappen van Het Majin Huis.

De lezing start om 19u. Het einde is voorzien rond 21u. Er is een pauze.

Wil je vooraf al wat lezen over de initiatieven van Johan, dan kan dat hier: www.delangetocht.be

Inschrijven

E-mailadres: info@majinhuis.org
Telefoon: 0479 16 15 08

Adres

Lokaal dienstencentrum Ten Hove

Begijnhofdries 15, 9000 Gent
Bekijk in Google maps