Acne komt vaak voor als bijwerking van de medicatie, en tijdens de periode van de behandeling kunnen er ook rode en blauwe vlekken op uw gezicht verschijnen. Hoe gaat u hiermee om, en ook met littekens na een operatie?

Acne en vlekken

Acne komt voor als bijwerking van medicatie, maar ook bij mensen die geen chemo- of radiotherapie krijgen. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen beide.

  • Wanneer de acne ontstaat door een overmatige productie van talg, dan worden vaak groene kleimaskers aangeraden omdat die erg zuiverend werken.
  • Als de acne een reactie is op de medicatie, dan is een zuiverend masker niet aan de orde. De huid moet dan met zachtheid behandeld worden: reinig de huid en gebruik een aangepaste dagcrème. Vraag hierbij raad aan uw arts.

Rode en blauwe vlekken die tijdens de periode van de behandeling eventueel op uw gezicht verschijnen, kunt u verbergen met een correctiestick. Maar raadpleeg zeker eerst uw behandelend arts.

Zowel acne als vlekken in het aangezicht kunnen uitzonderlijk, voor een feest of een bijzondere gelegenheid, gecamoufleerd worden door antibacteriële camouflage. Om verdere ontsteking te vermijden moet die camouflage wel goed verwijderd worden.

Littekens

Littekens na een operatie kunnen zeer goed weggewerkt worden door camouflage. Vraag voor alle veiligheid of het litteken màg gecamoufleerd worden. En als het mag, met welk product. Op voorwaarde natuurlijk dat het geen recent litteken is. Een recent litteken mag u ook zeker niet blootstellen aan zonlicht.