Ablatie bij nierkanker

Ablatie betekent het verwijderen van weefsel door hitte of koude. Ablatie is vooral geschikt voor patiënten die niet meer geopereerd kunnen worden, bijvoorbeeld door gezondheidsproblemen zoals hart-, vaat- en longziekten.

Ablatie kan op twee verschillende manieren gebeuren:

  • Lokale verhitting met radiogolven. Deze techniek wordt radiofrequentie ablatie genoemd, afgekort RFA.
  • Bevriezing. Deze techniek wordt cryoablatie of cryotherapie genoemd.

Bijwerkingen

Mogelijke bijwerkingen na ablatie zijn pijn in de buik, infectie in de nier en bloedingen. Soms ontstaat er een verslapping van de spieren van de buikwand aan de behandelde zijde. Dit is meestal tijdelijk, maar het herstel duurt al snel een half jaar. Heel soms ontstaat er een urinelekkage van de nier.

Uw arts kan u vertellen hoe u het best omgaat met deze bijwerkingen en/of hoe ze behandeld kunnen worden.

Lotgenotengroepen

Forum

bloeduitslagen

Dinsdag moet ik met mijn zoon van 12 naar de oncoloog. Hij heeft al 3 jaar periodes met aanvallen van Tachycardie, mydriase, verminderd bewustzijn, hartkloppingen , misselijkheid, duizeligheid, (heel heftige ) vapeurs, migraine,gewrichtspijn.

Hij heeft ook al drie jaar lang diarree en heftige krampen die vaak al optreden terwijl hij zelfs nog aan het eten is. Sinds een 4 tal maanden valt hij ook af (8 kilo nu, hij was wel te zwaar).

De aanvallen komen steeds vaker voor, duren langer (vroeger slechte periode= week of 2 drie, dan weer enkele betere weken. Nu zit hij al 8 weken in zijn slechte periode)  en worden

Re: Von Hippel lindau???

UZA doet specifiek onderzoek naar  feochromocytomen bij kinderen (dienst endocrinologie) en allicht elk UZ.
johan