Het gebruik van de juiste kleuren en van de juiste kleding maakt eveneens een verschil. Probeer hier ook aandacht aan te besteden.

Waarom een kleuranalyse?

Kleurenanalyse

Sommige kleuren passen beter bij u dan andere en door de juiste kleurkeuze te maken, zult u er ook beter uitzien. U kunt zich hierbij laten helpen door een kleurconsulente.

Het is belangrijk om eerst te bepalen tot welk seizoen u behoort: een lente-, zomer-, herfst- of wintertype. Bent u een zomertype of een wintertype, dan zullen eerder koude en blauwige kleuren uw teint mooier maken. Bij een lente- of herfsttype zullen eerder warme kleuren en kleuren op basis van geel uw teint flatteren.

Door verschillende doeken bij het aangezicht te brengen, kijkt u samen met de kleurconsulente welke kleuren het best passen bij uw gelaat. De juiste kleuren zullen schaduwen, rimpels en vlekken verzachten terwijl de ongeschikte kleuren ze zullen benadrukken.

Aandacht voor stijl

Zoek kledij uit waarin u zich comfortabel voelt en die uw mindere kantjes corrigeren.

Met kleding kunt u de minder flatterende gevolgen van een therapie of ingreep verdoezelen. Kleur is hierbij belangrijk maar ook de snit van de kleding. Door uw ziekte kunt u een ander silhouet krijgen, gewicht verliezen of er een paar kilo’s bij krijgen. Zoek kledij uit waarin u zich comfortabel voelt en die uw mindere kantjes corrigeren. Neem er de tijd voor, probeer gerust iets uit en laat u hierbij eventueel helpen.

Wie kan u helpen?