LenaBeau

LenaBeau staat voor lotgenotencontact voor vrouwen en mannen met en na borstkanker, voor hun partners, familie en vrienden in de regio van Aalst, Asse, Dendermonde, Geraardsbergen, Ninove en Wetteren.

Het verdict borstkanker raakt je in het diepste van je wezen. Vertwijfeling, angst, woede, verdriet …  Je komt terecht in een mallemolen van emoties. Behandeld worden voor kanker is niet alleen slopend voor je lichaam maar ook voor je geest…

Je hebt een heleboel vragen en je bent op zoek naar antwoorden?
Je wilt je verhaal vertellen en je bent op zoek naar een luisterend oor?
Je wilt gewoon genieten van een gezellig samenzijn?
Dan is LenaBeau er voor jou!  Met LenaBeau willen wij je een gesprekspartner bieden bij wie jij je comfortabel en begrepen voelt.

Wil je graag informatie ontvangen over onze activiteiten? Stuur dan een mailtje met je naam en e-mailadres naar lenabeau1@gmail.com. We zijn ook telefonisch bereikbaar op woensdag tussen 15u en 17u en op donderdag en vrijdag tussen 19u en 20u op het nummer 0472 59 33 18.

 

Contactgegevens

LenaBeau

Forum

hoe ga je er mee om als echtgenoot

Ik wil ook eens de andere kant toelichten en eigenlijk vragen hoe ik er het beste mee om kan gaan. Mijn vrouw heeft borstkanker met uitzaaiingen naar lymfeklieren. Vandaag is ze thuis van de 2e operatie en alle klieren zijn nu weg gehaald. Nu volgt er een kuur van twee soorten chemo, daarna bestraling en dan hormoniale therapie. Ik wil haar tot steun zijn maar ik merk ook dat ik zelf toch wel op mijn tenen loop. Wij zijn twee zielsmaatjes al 25 jaar getrouwd en het doet mij zo,n zeer als ik haar zo zie. Ze had altijd al pijn met haar artrose en Fibromyalgie. Ze is zo,n goed en lief persoon voor me ze zorgt altijd voor me. Ze is ook zo sterk

GEZOCHT: Patiënten met lymfoedeem van de arm/hand na borstkanker

Gezocht: vrouwen/mannen met lymfoedeem ter hoogte van arm en/of hand ontwikkeld na de behandeling van borstkanker.

Het aantal personen die behandeld worden voor borstkanker neemt toe. Jammer genoeg zal een kleine 20% van deze populatie lymfoedeem ontwikkelen van het bovenste lidmaat als een gevolg van de behandeling.
Naast fysieke beperkingen en pijnklachten kan dit ook de levenskwaliteit negatief beïnvloeden. De vier belangrijkste pijlers van de behandeling van lymfoedeem zijn: huidzorg, oefentherapie, compressietherapie en manuele lymfedrainage. Tot op heden is er voor deze laatste behandelvorm beperkt bewijskracht.