De Boezemvriendinnen

Wij zijn ‘Vrouwen met borstkanker voor vrouwen met borstkanker’ en werken in de regio Eeklo.

Op het moment dat u verneemt dat borstkanker uw leven binnen is geslopen, wordt plots alles anders. Wat gisteren nog zo vanzelfsprekend leek, is vandaag niet meer …

Uw leefwereld, sociale contacten en dagdagelijkse activiteiten worden overhoop gehaald en er treedt niet zelden een vervreemding ten aanzien van uw eigen lichaam op. Leren omgaan met deze veranderingen is niet vanzelfsprekend.

Het delen van ervaringen, moeilijke momenten en angsten kan leiden tot nieuwe inzichten of andere wegen om met uw verdriet en emoties om te gaan. Soms is gewoon ‘begrepen’ worden door mensen die hetzelfde hebben doorgemaakt, al een hele steun.

Wat doen we?

We komen elke 1ste woensdag van de maand samen in het dorpshuis van Watervliet. Er is een koffiemoment van 10u -12u en van 19u - 21u.

Contactgegevens

De Boezemvriendinnen

Molenstraat 72, 9988 Watervliet Bekijk in Google maps

Forum

vraag naar ervaringen met borstreconstructie met eigen weefsel -

Ik ben op zoek naar lotgenoten die reeds een borstreconstructie met eigen weefsel hebben ondergaan . Mijn borst is in mei 2016 verwijderd en intussen heb ik heel mijn behandeling doorlopen. Chemo , stralen en herseptine zijn achter de rug .....ik neem nu nog minimum 4j. Novadex.
Ik ben behandeld in UZ Leuven door dokter Neven . Zeer positieve ervaring . Sinds kort besloot ik toch een borstreconstructie te laten doen . Gezien de wachtlijst bij dokter Van de Voorde nog bijna 2 jaar is , denk ik erover om bij dokter Nevens te gaan . Heeft iemand van jullie hier ervaring mee ?
Ik ben ontzettend bang van de ingreep . Wil iemand iets

chronische vermoeidheid

Hoi,alweer een tijdje dat ik nog iets postte ,maar ik bleef het wel zo allemaal een beetje volgen van op afstand
Kort mijn verhaal:2009 borstsparende operatie,twee dagen later volledige amputatie met verwijdering alle okselklieren.3 weken later terug volledig verdoofd voor plaatsen port-a-cath.3 x chemo FEC , 3 x chemo taxotere , 25 bestralingen.Aanvankelijk 5 jaar hormoontherapie nolvadex;maar dat is wegens verhoogd risico(jonge leeftijd en microscopische uitzaaiing in okselklier) met 5 jaar verlengd.
Voornaamste,doch overheersende klachten : moeheid,geheugen,concentratie.
Sowieso moet ik alles doseren én constant denken aan