De Boezemvriendinnen

Wij zijn ‘Vrouwen met borstkanker voor vrouwen met borstkanker’ en werken in de regio Eeklo.

Op het moment dat u verneemt dat borstkanker uw leven binnen is geslopen, wordt plots alles anders. Wat gisteren nog zo vanzelfsprekend leek, is vandaag niet meer …

Uw leefwereld, sociale contacten en dagdagelijkse activiteiten worden overhoop gehaald en er treedt niet zelden een vervreemding ten aanzien van uw eigen lichaam op. Leren omgaan met deze veranderingen is niet vanzelfsprekend.

Het delen van ervaringen, moeilijke momenten en angsten kan leiden tot nieuwe inzichten of andere wegen om met uw verdriet en emoties om te gaan. Soms is gewoon ‘begrepen’ worden door mensen die hetzelfde hebben doorgemaakt, al een hele steun.

Wat doen we?

We komen elke 1ste woensdag van de maand samen in het dorpshuis van Watervliet. Er is een koffiemoment van 10u -12u en van 19u - 21u.

Contactgegevens

De Boezemvriendinnen

Molenstraat 72, 9988 Watervliet Bekijk in Google maps

Forum

hoe ga je er mee om als echtgenoot

Ik wil ook eens de andere kant toelichten en eigenlijk vragen hoe ik er het beste mee om kan gaan. Mijn vrouw heeft borstkanker met uitzaaiingen naar lymfeklieren. Vandaag is ze thuis van de 2e operatie en alle klieren zijn nu weg gehaald. Nu volgt er een kuur van twee soorten chemo, daarna bestraling en dan hormoniale therapie. Ik wil haar tot steun zijn maar ik merk ook dat ik zelf toch wel op mijn tenen loop. Wij zijn twee zielsmaatjes al 25 jaar getrouwd en het doet mij zo,n zeer als ik haar zo zie. Ze had altijd al pijn met haar artrose en Fibromyalgie. Ze is zo,n goed en lief persoon voor me ze zorgt altijd voor me. Ze is ook zo sterk

GEZOCHT: Patiënten met lymfoedeem van de arm/hand na borstkanker

Gezocht: vrouwen/mannen met lymfoedeem ter hoogte van arm en/of hand ontwikkeld na de behandeling van borstkanker.

Het aantal personen die behandeld worden voor borstkanker neemt toe. Jammer genoeg zal een kleine 20% van deze populatie lymfoedeem ontwikkelen van het bovenste lidmaat als een gevolg van de behandeling.
Naast fysieke beperkingen en pijnklachten kan dit ook de levenskwaliteit negatief beïnvloeden. De vier belangrijkste pijlers van de behandeling van lymfoedeem zijn: huidzorg, oefentherapie, compressietherapie en manuele lymfedrainage. Tot op heden is er voor deze laatste behandelvorm beperkt bewijskracht.