Dunnedarmkanker

Dunnedarmkanker ontstaat doordat cellen in de dunne darm zich ongecontroleerd vermenigvuldigen en een kwaadaardig gezwel vormen.
348 diagnoses dunnedarmkanker
op 67.820 kankerdiagnoses in 2014
(België)

Het adenocarcinoom is het meest voorkomende type kanker van de dunne darm. Adenocarcinomen ontstaan in de kliercellen van het slijmvlies dat de dunne darm bekleedt. Adenocarcinomen ontstaan vooral in het eerste deel van de dunne darm: de twaalfvingerige darm (duodenum). Iets minder vaak komen adenocarcinomen voor in de nuchtere darm (jejunum).

Voor dunnedarmkanker zijn verschillende behandelingen mogelijk. Meestal wordt gekozen voor een operatie (chirurgie). In sommige gevallen wordt chemotherapie of radiotherapie toegepast als (aanvullende) behandeling. Uw behandelend arts kan u ook vragen om deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek (ook een klinische studie genoemd).

Dunnedarmkanker is een zeldzame kanker (hij maakt ongeveer 0,5% uit van alle kankers in België). De Stichting Kankerregister registreerde in 2014 in België 348 nieuwe gevallen van dunnedarmkanker, waarvan 188 bij mannen en 160 bij vrouwen. Bij mensen met de ziekte van Crohn in de dunne darm is het risico van adenocarcinoom hoger dan bij anderen.

Deel uw verhaal op mangomoment.be

Een campagne van Kom op tegen Kanker

Forum

Sjaals en mutsjes terugbetalen bij haarverlies door kanker

Deze donderdag 14 december 2017 peilt Kom op tegen Kanker naar jouw mening. Moeten mutsen en sjaaltjes net als een pruik terugbetaald worden als je je haar verliest door een kankerbehandeling? Laat van je horen tijdens onze Facebook Livesessie donderdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur. goo.gl/dXGbsH

Tumor in het heiligbeen waarna bestralen

:'( Mijn vrouw heeft na verwijderen van 3 tumoren in de dunne darm/ kronkeldarm en endeldarm nu een metastase in het heilgbeen.
Volgens doktoren is tumor niet te verwijderen. Mijn vrouw heeft eerst 5 bestralingen gehad die ca 3 maanden verlichting van pijn gaven. Daarna weer pijn, MRI scan geeft een flink gegroeide tumor aan, nu krijgt mijn vrouw 13 bestralingen. NA deze 13 bestralingen is nogmaals bestralen niet mogelijk maar is ze uitbehandeld, rest euthanasie.
Heeft iemand hier ervaring mee, mogelijk iets positiefs te melden? PETscan gaf bij mijn vrouw geen verdere uitzaaiingen aan.
ReageerNotificatie