Borstkanker bij mannen

Hoe vertelt een man dat hij een typische vrouwenziekte heeft?
André Pauwels, ex-patiënt
Lees het verhaal
Veel mensen weten niet dat ook mannen borstkanker kunnen krijgen. Het risico op borstkanker is voor een man wel veel kleiner dan voor een vrouw. Van de 100 gevallen van borstkanker zijn er 99 vrouw en is er 1 man. In België gaat het om zo’n 75 mannen per jaar.

Bij mannen is borstkanker veeleer zeldzaam: de ziekte maakt maar 0,2% uit van het totale aantal kankers bij mannen. De meest voorkomende behandelingen van borstkanker zijn chirurgie (een operatie), chemotherapie, radiotherapie (bestraling) en hormoontherapie. Sinds kort past men ook bij mannen borstsparende ingrepen toe en zijn zelfs borstreconstructies mogelijk. Indien gewenst wordt een tepel en zelfs borsthaar getatoeëerd.

Forum

vraag naar ervaringen met borstreconstructie met eigen weefsel -

Ik ben op zoek naar lotgenoten die reeds een borstreconstructie met eigen weefsel hebben ondergaan . Mijn borst is in mei 2016 verwijderd en intussen heb ik heel mijn behandeling doorlopen. Chemo , stralen en herseptine zijn achter de rug .....ik neem nu nog minimum 4j. Novadex.
Ik ben behandeld in UZ Leuven door dokter Neven . Zeer positieve ervaring . Sinds kort besloot ik toch een borstreconstructie te laten doen . Gezien de wachtlijst bij dokter Van de Voorde nog bijna 2 jaar is , denk ik erover om bij dokter Nevens te gaan . Heeft iemand van jullie hier ervaring mee ?
Ik ben ontzettend bang van de ingreep . Wil iemand iets

chronische vermoeidheid

Hoi,alweer een tijdje dat ik nog iets postte ,maar ik bleef het wel zo allemaal een beetje volgen van op afstand
Kort mijn verhaal:2009 borstsparende operatie,twee dagen later volledige amputatie met verwijdering alle okselklieren.3 weken later terug volledig verdoofd voor plaatsen port-a-cath.3 x chemo FEC , 3 x chemo taxotere , 25 bestralingen.Aanvankelijk 5 jaar hormoontherapie nolvadex;maar dat is wegens verhoogd risico(jonge leeftijd en microscopische uitzaaiing in okselklier) met 5 jaar verlengd.
Voornaamste,doch overheersende klachten : moeheid,geheugen,concentratie.
Sowieso moet ik alles doseren én constant denken aan