Borstkanker bij mannen

Hoe vertelt een man dat hij een typische vrouwenziekte heeft?
André Pauwels, ex-patiënt
Lees het verhaal
Veel mensen weten niet dat ook mannen borstkanker kunnen krijgen. Het risico op borstkanker is voor een man wel veel kleiner dan voor een vrouw. Van de 100 gevallen van borstkanker zijn er 99 vrouw en is er 1 man. In België gaat het om zo’n 75 mannen per jaar.

Bij mannen is borstkanker veeleer zeldzaam: de ziekte maakt maar 0,2% uit van het totale aantal kankers bij mannen. De meest voorkomende behandelingen van borstkanker zijn chirurgie (een operatie), chemotherapie, radiotherapie (bestraling) en hormoontherapie. Sinds kort past men ook bij mannen borstsparende ingrepen toe en zijn zelfs borstreconstructies mogelijk. Indien gewenst wordt een tepel en zelfs borsthaar getatoeëerd.

Forum

Nolvadex-D

Ik neem nu Nolvadex-D al van 2015 ik heb er veel spierpijnen van en mijn haar is ook veel dunner geworden ik dit normaal ?

Kind na kanker

Hoi,
Ik heb een vraagje en zou eens willen weten of andere ook last hebben van blijvende vermoeidheid?  In 2009 heb ik borstkanker gehad met chemo en bestralingen.  Na periode van 5 jaar Nolvadex ben ik zwanger geraakt.  Dochtertje is nu 16 maanden en slaapt héél goed, brave meid.  Maar het is enorm zwaar.  Ben met momenten zo oververmoeid, over mijn toeren, niet normaal, ken mezelf niet.  Ik vraag me af of mijn behandelingen van nu toch al 8 jaar geleden nog een invloed kunnen hebben.  Ik weet soms niet wat of hoe ik dit moet aanpakken.  Dit heeft een slecht impact op privé- en werksituatie.